субота, 22 березня 2008 11:58

Черновецький каже, що став жертвою конституційного перевороту

Київський міський голова Леонід Черновецький заявляє, що рішення Верховної Ради про дострокові місцеві перевибори в столиці є "конституційним переворотом" і може зруйнувати регіональне самоврядування в Україні.

"Якщо тільки це рішення (ВР) пройде і декларація президента, що він якимсь чином його припинить, не відбудеться, то це саме конституційний переворот", - підкреслив Черновецький у програмі "Свобода Савіка Шустера" на телеканалі "Інтер".

Він зазначив, що згідно з Конституцією зняти мера можна, маючи відповідне рішення суду про його протизаконні дії. "Нічого такого в моєму житті не відбувалося, тобто все на емоціях", - сказав мер столиці.

За словами Черновецького, рішення було ухвалене у ВР "не маючи жодного висновку" і без його присутності. "Мене не запросили і не запитали. Я навіть не знаю, що відбулося", - прокоментував Київський мер рішення ВР.

Черновецький зазначив, що це рішення парламенту є прецедентом, наслідки якого можуть стосуватися не тільки Києва, але й інших міст і населених пунктів України.

"Конституційний переворот тому, що завтра дійдуть до останнього села і будуть перевибори по всій системі", - сказав він.

Водночас, відповідаючи на питання, чому він не звертається до суду у зв`язку з постановою ВР, мер сказав: "Якщо тільки я почну судитися з головним органом України, я відразу покажу, що я чогось боюся".

Як повідомлялося, 18 березня Верховна Рада призначила позачергові вибори Київського міського голови і Київської міської ради. За відповідну постанову проголосували 246 депутатів, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький каже, що став жертвою конституційного перевороту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути