четвер, 10 квітня 2014 20:26

Через події в Україні НАТО нарощує військово-морську присутність в Чорному морі

Через події в Україні НАТО нарощує військово-морську присутність в Чорному морі
Фото: BlackSeaNews.net

НАТО нарощує військово-морське угруповання в Чорному морі. До есмінцю ВМС США Дональд Кук, оснащеному системою протиракетної оборони "Іджіс" незабаром приєднаються два кораблі військово-морських сил Франції.

За даними джерел у міністерстві оборони Росії, 11 квітня до есмінця приєднається великий розвідувальний корабель Dupuy de Lome, а 14 квітня в Чорне море увійде і есмінець Duplex ВМС Франції.

У російському військовому відомстві стверджують, що на цей раз в НАТО відкрито заявляють, що ці візити безпосередньо пов'язані з подіями на Україні.

Тим часом голова російського МЗС Сергій Лавров заявив, що розміщення сил НАТО поблизу російських кордонів стане порушенням міжнародних зобов'язань Альянсу.

Нагадаємо, на тлі загострення ситуації на південному сході України в акваторію Чорного моря для підтримки Києва і союзників увійшов есмінець Дональд Кук.

Раніше американський телеканал CNN повідомляв, що присутність есмінця в Чорному морі є частиною зусиль Вашингтона демонстрації підтримки східно-європейських союзників США, стурбованих зосередженням російських військ на кордоні з Україною.

Як зазначав раніше телеканал NBC, очікується, що есмінець візьме участь у спільних навчаннях з кораблями ВМФ країн-членів НАТО на Чорному морі і відвідає ряд портів.

Зараз ви читаєте новину «Через події в Україні НАТО нарощує військово-морську присутність в Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути