Ексклюзиви
понеділок, 17 листопада 2008 14:55

Чечетов: Спікера можна вибрати без коаліції

Щодо спікера – процес іде. Непростий, але йде. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов.

Він повідомив, що зараз є вже 4 кандидатури на посаду голови парламенту - це Адам Мартинюк (КПУ), Олександр Лавринович (ПР), Володимир Литвин (Блок Литвина) та Іван Плющ (НУ-НС).

За його словами, парламентські політсили повинні домовитися, щоб обрати спікера.

"Ми повинні розуміти, що цей уряд потрібно призначити новий, якщо розпалася коаліція і буде створена нова. А нова коаліція може з"явитися або в цьому парламенті, або після перевиборів. Що стосується спікера, то його можна обрати без коаліції - в Конституції не записано, що потрібна спочатку коаліція, а потім спікер. Ні. Можна вибрати спікера і без коаліції", - зазначив політик.

Михайло Чечетов вважає, що затвердити кандидатуру на посаду голови ВР необхідно для того, щоб прийняти пакет законодавчих актів антикризового плану.

"Ми пакет з 12-ти законопроектів тільки внесли до парламенту. Якщо депутати, як Партія регіонів, повернуться лицем до людей і зрозуміють їхнє лихо сьогодні, то днями кандидатура спікера буде проголосована в парламенті", - вважає він.

Нагадаємо, сьогодні в парламенті відбулася нарада лідерів фракцій і керівництва Верховної Ради щодо затвердження кандидатури на посаду спікера.

"Бютівці" заявили, що обирати спікера потрібно тоді, коли буде формалізовано парламентську більшість, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Чечетов: Спікера можна вибрати без коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути