Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2007 15:16

Бютівець розповів, за що побив міліціонера

26 лютого о 10 годині ранку на трасі Київ-Черкаси в районі села Піщане Золотоніського району інспектори ДАІ зафіксували швидкість машини 147 км/год. Але зупинити її не змогли. На наступному посту чорний БМВ Х5 теж не зупинився. На вузькому відрізку дороги заблокували частину дороги. Коли машина зупинилася, 24-річний інспектор Олександр Бачурін підійшов до водія і попросив пред"явити документи.

- Той різко відчинив дверцята й ударив ними постового. Потім почав нецензурно лаятися, погрожував звільненням, обіцяючи: "завтра робить не будеш!" – розповідає працівниця прес-служби Черкаського обласного управління міліції 43-річна Наталя Таран.

За її словами, на допомогу колезі підійшов інший працівник ДАІ Василь Шкребтій. Тоді водій назвався народним депутатом від Блоку Юлії Тимошенко Павлом Костенком, 41 рік. У машині було ще два пасажири. Один з них вийшов. За словами працівників ДАІ, це був охоронець нардепа. Він, нібито за наказом Костенка, вдарив інспектора Бачуріна в обличчя. За висновками експертизи у того "розбита брова, гематома ока та забій руки". Потім депутат сів у машину, об"їхав автомобіль ДАІ й поїхав у місто. В зв"язку з інцидентом вже підготували подання до обласної прокуратури. Попри нанесені тілесні ушкодження Олександр Бачурін продовжує працювати. З ним "ГПУ" зв"язатися не вдалося, бо в ДАІ відмовились надати його телефон. Водночас з нардепом із БЮТу "ГПУ" вдалося порозмовляти. За словами Костенка, усе відбувалося по-іншому.

- Нас зупинили наприкінці авто-залізничного мосту на в"їзді в Черкаси. Машина ДПС виїхала на зустрічну смугу і влобову йшла на нас, - розповідає нардеп. - По тому мосту неможливо їхати швидше за 80 кілометрів на годину. Це неможливо навіть якби я був Джеймсом Бондом. Потім виходить з машини людина з шаленими очима і тримає руку на кобурі пістолета. Не представляючись, вимагає посвідчення водія. Я йому показую посвідчення народного депутата.

Костенко каже, що 24-річний Бачурін намагався вирвати у нього посвідчення.

- Я - народний депутат, машина - з номерами Верховної Ради. Я йому показую посвідчення. Це все ігнорується! Я вже не говорю про те, що у нас є недоторканий статус! Просто намагається випхати мене з машини. Як ви вважаєте, чи міг я йому відповісти по-чоловічому? В плані там, матом відповісти чи ще щось. Ясна річ, що міг! Враховуючи, що я далеко не інфантильна людина.

За словами Костенка, його помічник підійшов до старшого по наряду, який сидів за кермом. Сказав, аби той заспокоїв свого колегу.

- При цьому на вимогу вийти з машини, я виходжу. Відкриваю двері, а йому здалося, що я його цими дверима вдарив. Як я міг його дверима вдарити? Двері - в петлях. Я ж не зняв її з петель і не почав лупити його по голові.

Нардеп каже, що інспектор схопив його за лацкани піджака.

- Я намагався звільнитися. Як чоловік, захищаючи свою гідність, честь і достоїнство, - каже Костенко. - В цей момент цей прапорщик і мій помічник підбігли. Почали нас розштовхувати. Я не виключаю, що коли нас рознімали його десь там хтось зачепив. Після того, як нас розняли, вони сіли в машину й поїхали заднім ходом на величезній швидкості.

Нардеп дивується чому одразу не викликали працівників прокуратури. І переконує, що він не втікав.

- Маючи статус народного депутата і посвідчення, міг я втекти чи ні? - вигукує Костенко. - Я поїхав в обласну адміністрацію до голови обласної ради, подзвонили начальнику ДАЇ області. Попросили його приїхати, щоб на місці розібратися з інцидентом. Начальник ДАЇ приїхав через годину п"ятдесят хвилин. Пан Корєшков повідомив, що він вже нічого зробити не може і їде в Київ давати брифінг.

Нардеп переконаний: якби не опозиційність його фракції, ніхто б не звернув уваги на цей випадок.

Кому потрібен Костенко? - підвищує голос нардеп. - Але тут така удача привалила - роздути скандал! Інцидент виїденого яйця не вартий! Скільки таких на дорогах України трапляється щогодини. Я не виню сержанта чи начальника ДАІ, вони тут нічого не вирішують. Є ті, кому це треба. Я - представник політичної сили, яка в даний момент знаходиться в опозиції. От і все. Нехай порушують кримінальну справу.

Костенко каже, що з вищим керівництвом партії розмови про інцидент ще не було.


Любов КАРНАРУК

Руслан КАВАЦЮК

Зараз ви читаєте новину «Бютівець розповів, за що побив міліціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути