Ексклюзиви
середа, 22 грудня 2010 11:43

Бюрократам Януковича не вдалося забрати "Президент-готель" у орендарів

Бюрократам Януковича не вдалося забрати "Президент-готель" у орендарів

Українська влада програла судову суперечку щодо "Президент-готелю" в центрі Києва, раніше відданого в оренду приватній компанії.

Державне управління справами при Президентові України намагався повернути готель під свій контроль, однак Вищий господарський суд, що розглядав цю справу, претензії чиновників не підтримав.

"Президент-готель" (який повністю перебуває у власності держави) у 2009 році був відданий в оренду "Будівельній компанії "Квадр". Вартість оренди готелю, загальна площа якої становить близько 34 тисяч квадратних метрів, склала 17 мільйонів гривень (близько 2,1 мільйона доларів) на рік.

Договір про оренду був укладений без конкурсу. Відповідне рішення прийняло Держуправління справами при президенті. Тодішній керівник відомства Ігор Тарасюк зазначав, що за рахунок оренди передбачалося поправити фінансове становище готелю, якому, за його словами, загрожувало банкрутство.

Після зміни влади в Україні Держуправсправами при Президентові вирішило домогтися розірвання договору про оренду. Плани влади змінилися напередодні наміченого на 2012 рік чемпіонату Європи з футболу.

"Президент-готель" знаходиться неподалік від головного стадіону Євро-2012 спорткомплексу "Олімпійський".

Чиновники звернулися до суду. Їм вдалося виграти суперечку у першій інстанції (госпсуд Києва визнав договір оренди недійсним). Проте орендарі звернулися в київський апеляційний суд і домоглися скасування рішення госпсуду. Згодом цією справою зайнявся Вищий господарський суд. Він підтвердив, що оренда готелю є законною.

Рішення суд прийняв ще 1 грудня, проте інформація про це була оприлюднена пізніше.

"Будівельна компанія "Квадр", за інформацією "Дела ", належить кіпрській Fesanes Commercial Ltd і одеській корпорації "Л.А.Р.К ", які пов'язують з одеським бізнесменом Борисом Кауфманом. Під його контролем, як зазначає видання, знаходяться також готелі "Лондонський" і "Красная" в Одесі та "Космос" в Кишиневі.

За матеріалами Дело

Зараз ви читаєте новину «Бюрократам Януковича не вдалося забрати "Президент-готель" у орендарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути