понеділок, 25 грудня 2017 09:22

Бюлетені з інших округів і підкуп виборців: як пройшли вибори в 51 ОТГ

Бюлетені з інших округів і підкуп виборців: як пройшли вибори в 51 ОТГ
Поліція отримала 73 повідомлення про порушення в 51 ОТГ і зареєструвала 12 кримінальних проваджень. Фото: "Вікна"

У об'єднаних територіальних громадах 17 регіонів країни відбулися перші місцеві вибори. Поліція отримала 73 повідомлення про порушення в 51 ОТГ і зареєструвала 12 кримінальних проваджень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Сьогодні на території 17 регіонів країни відбулися перші місцеві вибори в об'єднаних територіальних громадах. Станом на 21:00 в поліцію надійшло 73 повідомлення про порушення, відкрито 12 кримінальних проваджень", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за підкуп виборця правоохоронці відкрили по одному виробництву в Миколаївській, Запорізькій, Івано-Франківській областях.

Крім того, 3 виробництва в Чернігівській і 4 - в Полтавській областях. Також по одному кримінальному провадженню за фальсифікацію виборчих документів відкрили в Черкаській і Полтавській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запрацювали 392 виборчі дільниці

У Черкаській області на двох виборчих дільницях виборці отримали бюлетені інших округів, повідомили спостерігачі Громадянської мережі "Опора".

"Після виявлення помилки комісія склала акт про помилково виданий бюлетень і видала виборцеві ще один бюлетень вже його округу, дозволивши повторно проголосувати за депутата, що не відповідає вимогам Закону України "Про місцеві вибори", - йдеться в повідомленні.

На виборчій дільниці в с. Ребедайлівка Михайлівської ОТГ виборцю помилково видали бюлетені іншого округу, де він не має права голосувати. Однак виборець проголосував за голову і депутата, кинувши бюлетень до виборчої урни.

Спостерігачі також повідомили, що подібна ситуація сталася і на ділянці в с. Буки.

У Таїровській об'єднаній територіальній громаді Одеської області чотири з шести виборчих дільниць відкрилися з запізненням, на одній незабаром після початку голосування відбулася сутичка.

Зараз ви читаєте новину «Бюлетені з інших округів і підкуп виборців: як пройшли вибори в 51 ОТГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути