Ексклюзиви
вівторок, 07 грудня 2021 15:40

Бутусов розповів, у чому полягає його позов проти Зеленського

Бутусов розповів, у чому полягає його позов проти Зеленського
Позов стосується у оприлюднення відео удару Bayraktar. Фото: "5 канал"

Журналіст Юрій Бутусов розповів, що його позов до президента Володимира Зеленського стосується звинувачень в оприлюдненні відео удару Bayraktar.

Він сказав про це в ефірі програми "Хард із Влащенко" на телеканалі "Україна 24".

"Мій позов стосується звинувачень проти мене, де президент сказав, що я першим оприлюднив відео удару Bayraktar і через це в нього проблеми й нібито загинули українські воїни. Це суцільна брехня. Це конкретні речі, вони прив'язуються не до чиїхось суб'єктивних думок, бо можна в суді будь-що розповісти. Тут є конкретні речі й результат нібито моїх дій, через які буцімто хтось загинув" - сказав він.

Бутусов каже, що відео виклав інший блогер. Через 2 год. після оприлюднення Генеральний штаб ЗСУ опублікував те саме відео вже з офіційною інформацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бутусов перепросив за сварку із Зеленським, проте є кілька "але"

"Також хочу сказати, що військовослужбовець України 93-ї бригади загинув 26 жовтня не після удару Bayraktar, а до нього. Удар нанесли у відповідь. Абсолютно інша послідовність подій", - розповів Бутусов.

26 листопада на пресмарафоні президент Зеленський посварився із Бутусовим і звинуватив його в смерті людей на Донбасі. Журналіст назвав Зеленського брехуном.

Через два дні ДБР розпочало провадження щодо законністі дій Бутусова на відео, де він стріляє із гаубиці й каже: "По російських окупантах вогонь".

1 грудня журналіст заявив, що подаватиме до суду на президента.

Зараз ви читаєте новину «Бутусов розповів, у чому полягає його позов проти Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути