середа, 02 грудня 2009 16:44

БЮТ знову згадав про судимості Януковича

БЮТ знову згадав про судимості Януковича

Народний депутат України від фракції БЮТ Сергій Соболєв просить Міністерство юстиції України роз"яснити, чи має право двічі судимий лідер Партії регіонів балотуватися на президентський пост.

Про це повідомляє прес-служба БЮТ в середу.

Соболєв нагадує, що в 2002 році в своїй автобіографії кандидат на пост прем"єр-міністра Укріани Янукович особисто вказав, що "у 1968 році малолітнім був засуджений і направлений в колонію для неповнолітніх, а в 1970 році був засуджений за спричинення тілесних ушкоджень середній тяжкості".

"У зв"язку з цим прошу надати мені інформацію про те, чи має особа, засуджена за кримінальний злочин, навіть за умови, що судимості скасовані, юридичне правов згідно з українським законодавством, балотуватися на пост президента України", - говорить Соболєв.

Раніше Соболєв звернувся до голови Державного департаменту України з питань виконання покарань Олександрп Галінського з проханням чітко повідомити про те, коли і де саме відбував покарання лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

На думку депутата "така інформація є важливою для виборців, оскільки, згідно соціологічним дослідженням, майже 60% українців проти того, щоб керівником держави була людина, яка у минулому сиділа у в"язниці за кримінальні злочини, причому ще і двічі".

Зараз ви читаєте новину «БЮТ знову згадав про судимості Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути