Ексклюзиви
понеділок, 13 жовтня 2008 14:15

БЮТ захистив суддю від Ющенка

Печерський суд призупинив слідчі дії щодо всіх осіб, проти яких порушені справи в зв"язку з призупиненням дії указу про вибори в Раду.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат Володимир Пилипенко (фракція БЮТ).

За його словами, таке рішення суд ухвалив у понеділок.

Як повідомлялося з посиланням на прокурора Києва Євгена Блажівського, прокуратура столиці порушила кримінальну справу щодо судді Окружного адміністративного суду Києва Володимира Келеберди за винесення свідомо неправомірної ухвали для забезпечення позову БЮТ про припинення дії указу президента щодо розпуску Ради.

10 жовтня суддя Окружного адміністративного суду Києва Володимир Келеберда прийняв до розгляду позов БЮТ щодо законності указу президента про припинення повноважень Верховної Ради 6-го скликання і призначення дострокових виборів на 7 грудня.

Суддя виніс ухвалу до розгляду позову по суті, якою заборонено здійснювати дії, спрямовані на дострокове припинення повноважень Верховної Ради, а Центральній виборчій комісії заборонено здійснювати дії, спрямовані на підготовку і проведення позачергових виборів народних депутатів.

У цей же день прес-служба президента повідомила про зняття Келеберди з посади судді Окружного адміністративного суду Києва (президент скасував статтю указу, якою Келеберда призначався на цю посаду).

Секретаріат президента оскаржив ухвалу від 10 жовтня в Київському апеляційному адміністративному суді.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ захистив суддю від Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути