Ексклюзиви
вівторок, 14 жовтня 2008 09:25

БЮТ вимагає скликати з"їзд суддів України, щоб дати оцінку діям Ющенка

У БЮТ упевнені, що указ президента про ліквідацію Київського окружного адміністративного суду буде припинений.

"Указ про ліквідацію суду буде припинений судовим рішенням. Ми готуємо для цього всі документи", - заявив заступник лідера фракції БЮТ Андрій Портнов.

За його словами, цей указ являє безпрецедентний приклад узурпації влади, "яку продовжує президент у ланцюзі своїх антиконституційних дій зі звільнення суддів Конституційного суду, суддів судів загальної юрисдикції і тепер уже ліквідації судів".

"Такі технології не застосовувалися в жодній з навіть африканських країн і, тим більше, ніколи не застосовувалися жодним із президентів незалежної України", - додав він.

За його словами, у кожній із демократичних країн світу, "таке ганебне явище" призвело б до імпічменту президента.

Він також із жалем відзначив, що такі дії президента підтримуються Партією регіонів.

"Ми не чуємо їхньої критичної реакції на ці антиконституційні дії президента. Саме завдяки союзу Партії регіонів і президента сьогодні в Україні стає можливою узурпація судової влади", - сказав він.

За словами Портнова, БЮТ вимагає негайно скликати з"їзд суддів України, раду суддів України, а також органи судового самоврядування для того, щоб дати адекватну оцінку діям президента України.

"Ці злочинні дії вчинені такою групою осіб – міністром юстиції Миколою Онищуком, головою вищого адміністративного суду Олександром Пасенюком, верхівкою секретаріату президента і самим президентом", - додав він.

Портнов також підкреслив, що неконституційність дій президента підтверджує і Кодекс адміністративного судочинства.

"Розділити Київський окружний адміністративний суд на Лівобережних і Центральний неможливо без внесення змін у цей кодекс", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «БЮТ вимагає скликати з"їзд суддів України, щоб дати оцінку діям Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути