четвер, 24 квітня 2008 08:47

БЮТ придумав для Турчинова програму дій

Блок Юлії Тимошенко в рамках програми кандидата в мери Києва Олександра Турчинова розробив програму реформи житлово-комунального господарства столиці, розраховану щонайбільше на 4 роки.

Про це повідомив народний депутат, член фракції БЮТ Володимир Бондаренко.

"Найгостріші проблеми сьогодні виникають і виникли в системі ЖКГ у Києві: зайдіть на будь-який масив - там смердить, цей сектор забули і про нього тихенько мовчать", - заявив депутат.

За його словами, програма складається з 5 етапів, кожен з яких можна реалізувати в різні терміни. Наприклад, один з етапів - зміна нормативно-правової бази. Як зазначив Бондаренко, кияни повинні мати прямі договірні відносини з постачальниками послуг, а не за допомогою ЖЕКів. "За місяць можна змінити правові відносини в системі", - зазначив він.

За словами депутата, за цей же термін потрібно закріпити третину теплових мереж у Києві, які "нікому не належать, і коли витікає вода - складно знайти відповідального". "Закріпити 30% безгоспних мереж за визначенням: якщо йде гаряча вода - це "Київенерго", холодна - "Київводоканал", - сказав Бондаренко.

Також програма реформи передбачає організацію конкуренції у сфері надання послуг ЖКГ - це торкається системи вивезення сміття, встановлення альтернативних "Київенерго" котельних, організації конкуренції "Київводоканалу" з мережею артезіанських свердловин тощо.

За словами Бондаренка, найтриваліший термін у програмі - близько 4 років - займе технічне переоснащення ЖКГ - заміна труб, встановлення теплоізоляційних дверей і вікон у будинках тощо.

Як зазначив депутат, найгострішою проблемою є недостатній облік послуг у Києві. За його даними, тільки 10-а частина будинків столиці обладнана спеціальними лічильниками. Як повідомив Бондаренко, торік на установку лічильників було недовикористано 20 млн. грн. з держбюджету. За його словами, повне встановлення лічильників, за умови зацікавленості столичної влади, можна здійснити за один рік.

Він зазначив, що кияни нині переплачують за послуги, і підстав для підвищення тарифів на послуги ЖКГ в столиці не було.

"Сьогодні не можна говорити аргументовано (про тарифи), оскільки відсутній стандарт, яка повинна бути гаряча вода, як часто потрібно прибирати сходи, як часто вивозити сміття, на який час можна зупинити ліфт і не нести за це відповідальності перед громадянами, крім того, в Києві немає систем обліку", - зазначив депутат, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ придумав для Турчинова програму дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути