Ексклюзиви
пʼятниця, 23 січня 2009 08:57

БЮТ не хоче робити Ющенку імпічмент

БЮТ не хоче робити Ющенку імпічмент

Перший віце-прем"єр, один із лідерів Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов запевняє, що БЮТ не збирається ініціювати імпічмент президентові Віктору Ющенко.

"Я б не хотів сьогодні, щоб ми звели усе до імпічменту президента", - заявив він на питання про початок імпічменту президенту з боку БЮТ в ефірі програми "Шустер Live" на телеканалі "Україна" у четвер увечері.

"Імпічмент – це досить серйозна і відповідальна процедура. І для імпічменту необхідно, щоб були не просто політичні звинувачення, а серйозні юридичні підстави", - підкреслив Турчинов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку віце-прем"єра, "коли країна знаходиться в одному кризовому стані, коли в усьому світі ми бачимо, як об"єднується не тільки влада, але й опозиція, потрібно усе зробити ... для того, щоб спробувати все-таки об"єднати і владу, і опозицію".

При цьому Турчинов бачить необхідність об"єднання влади й опозиції в тому, щоб подолати кризу, а не "просто зводити політичні рахунки".

"А потім будемо розбиратися, хто в чому винен", - резюмував він.

Раніше, прем"єр-міністр, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що БЮТ ініціюватиме заслуховування звіту президента на позачерговій сесії Верховної Ради найближчими днями. На запитання про можливе ініціювання імпічменту Ющенку вона сказала:

"Це означає тільки те, що президент несе відповідальність за усе, що відбувається в Нацбанку, тому що він керується своїми конституційними правами, розуміючи всі порушення, що там відбуваються. І тому відповідальність президента також буде піднята під час розгляду питання на позачерговій сесії", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ не хоче робити Ющенку імпічмент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути