Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2007 12:52

БЮТ і НУНС підвищать до 5% прохідний бар"єр у Раду

Блоки Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" мають намір підвищити з 3 до 5% прохідний бар"єр для політичних сил у Верховній раді у випадку створення коаліції.

Про це сказано в програмі коаліції.

Також БЮТ і НУНС декларують намір розвести в часі парламентські й місцеві вибори, удосконалити пропорційну систему виборів і ввести єдиний реєстр виборців.

Крім того, блоки мають намір прийняти в новій редакції закони "Про всеукраїнський референдум" й "Про місцеві референдуми".

У листопаді 2006 року Блок Юлії Тимошенко виступав проти підвищення прохідного бар"єра на виборах депутатів Верховної Ради.

У червні 2006 депутат Сергій Терьохін (фракція БЮТ) запропонував парламенту підвищити прохідний бар"єр для партій на парламентських виборах з 3 до 7%.

Раніше депутати Ради Олександр Турчинов і Андрій Портнов (обидва - БЮТ) запропонували парламенту підвищити прохідний бар"єр на виборах Ради з 3 до 7%; депутат Ради Олег Білорус (Блок Юлії Тимошенко) запропонував парламенту збільшити прохідний бар"єр на виборах Ради до 5%; депутат Ради Микола Томенко (БЮТ) розкритикував ідею підвищення прохідного бар"єра на виборах депутатів Ради.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ і НУНС підвищать до 5% прохідний бар"єр у Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути