Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2007 16:23

БЮТ і НУ-НС оприлюднили коаліційну угоду

БЮТ і НУ-НС оприлюднили коаліційну угоду
Блок Юлії Тимошенко і блок "Наша Україна - Народна самооборона" оприлюднили коаліційну угоду.

Угоду оприлюднили лідер БЮТ Юлія Тимошенко і один з лідерів НУ-НС В"ячеслав Кириленко.

Основою угоди є програма "Український прорив - для людей, а не політиків".

Угода складається з декларації про створення коаліції, програми діяльності коаліції, що у свою чергу складається з розділів про основи зовнішньої і внутрішньої політики, власне Програми діяльності коаліції, регламенту, розділ про розподіл сфер відповідальності між учасниками коаліції.

Крім того, до угоди додаються 12 законопроектів, які коаліція зобов"язується прийняти в першу чергу ще до голосування за кандидатуру прем"єр-міністра, зокрема нова редакція закону про Кабмін, про відміну депутатської недоторканності і пільг, про опозицію, про імперативний мандат, про переобрання мера Києва.

За словами Тимошенко в цьому переліку законів також є законопроект про місцеві адміністрації, який чітко розмежовуватиме функції державної адміністрації і органи місцевого самоврядування.

У пакеті також закон про місцеве самоврядування, який розширить повноваження, підвищить відповідальність органів місцевого самоврядування.

Ще один закон - це закон про центральні органи державної влади, який визначить принципи формування керівників цих органів влади.

Наступними законопроектами стануть: законопроекти про внутрішні війська і законопроект про закупівлі товарів і послуг за державні кошти.

Останнім законопроектом в пакеті стане законопроект, що затверджує статут організації ГУАМ.

"Це вичерпний пакет законопроектів, який передбачений нашою сумісною угодою і який голосуватиметься до голосування по кандидатурі прем"єр-міністра", - підкреслила Тимошенко. "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «БЮТ і НУ-НС оприлюднили коаліційну угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути