середа, 30 січня 2008 14:47

БЮТ хоче змусити Ахметова ходити на роботу

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови "Про внесення змін та доповнень до Регламенту Верховної Ради України (щодо порядку реєстрації учасників пленарних засідань)", авторами якого є народні депутати України з фракції БЮТ Святослав Олійник та Андрій Портнов.

Олійник зазначив, що на сьогодні досить актуальним є питання організації роботи Ради , і, зокрема, питання присутності народних депутатів на пленарних засіданнях, оскільки "окремі народні депутати там майже не з"являються, що є неповагою до виборців".

Він зазначив, що, зокрема, народний депутат Рінат Ахметов із фракції Партії регіонів взагалі "рідко з"являється в сесійній залі".

При цьому він не заперечив, такі ж депутати є у фракціях коаліції. За його словами, для коаліції не є проблемою, коли такі депутати будуть позбавлені повноважень, оскільки в "списках кандидатів від НУ-НС та БЮТ є багато бажаючих працювати в парламенті".

Даним проектом постанови передбачено, що у разі відсутності народного депутата більш як 20 днів на пленарних засіданнях Верховної Ради, керівник депутатської фракції, до складу якої входить такий народний депутат, має особисто повідомити на пленарному засіданні Верховної Ради про причини такої відсутності.

Проектом також передбачено, що у разі відсутності народного депутата більш як 20 днів на пленарних засіданнях Верховної Ради в порушення вимог статті 78 Конституції України, керівник депутатської фракції, до складу якої входить народний депутат, особисто повідомляє на пленарному засіданні Верховної Ради про наявність або відсутність особистої заяви такого народного депутата про складення ним депутатських повноважень. Відсутність такої заяви в свою чергу є підставою для розгляду питання про невиконання цим народним депутатом вимог пункту 5 частини другої статті 81 Конституції України в порядку, встановленому статтею 218 Регламенту, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче змусити Ахметова ходити на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути