Ексклюзиви
пʼятниця, 28 березня 2008 18:46

Буш їде до України зі своїми снайперами

Близько 4 тисяч міліціонерів забезпечать правопорядок у Києві під час перебування Президента США Джорджа Буша, при цьому в столиці буде введено спеціальний режим безпеки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам заступник міністра внутрішніх справ Олександр Савченко в Тбілісі (він перебуває в Грузії у складі української делегації, очолюваної міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком).

Савченко відзначив, що в Києві працюватимуть близько 4 тисяч міліціонерів, включаючи резерв, з них майже тисяча буде виведена на трасу проїзду президента США і делегації від аеропорту "Бориспіль" до Києва.

"Це забезпечення проїзду трасою, попередження виходу будь-кого на узбіччя, траси, перевірка будинків", - пояснив він. Савченко наголосив, що "в Києві багато власників зброї, і мало що може статися".

Як стверджує заступник міністра, траса буде перекрита на вимогу американської сторони: "На вимогу американської сторони ми трасу повинні взяти майже в режим. Тобто, транспорт знімається за дві години до проїзду трасою президента США і делегації. За цей час ніхто трасою їздити не буде".

Савченко повідомив, що точний час прибуття Буша поки що невідомий, але якщо припустити, що він прибуває 31 березня о 19.00, то о 17.00 на трасу вже практично ніхто не виїде, окрім аварійних служб і швидкої допомоги.

Як нагадав Савченко, протяжність траси від Борисполя до Києва – близько 30 км. У зв`язку з цим, за його словами, для попередження людей буде зроблено відповідне звернення місцевої влади Києва і Бориспільського району про те, що "будуть такі незручності".

За словами заступника керівника МВС, аналогічна процедура дотримуватиметься під час виїзду Буша з Києва до Борисполя.

Савченко назвав такі заходи "безпрецедентними". Разом з тим, він наголосив, що вони практично аналогічні тим, що їх вживали під час приїзду Папи Римського Іоанна Павла II в 2001 році.

"Є вимоги служби безпеки тієї людини, яка прибуває", - сказав він і додав, що такі вимоги необхідно виконувати.

Заступник міністра наголосив, що, безперечно, "Управління державної охорони буде законодавцем дій, а міліція – виконавцем".

За його словами, значна частина цих людей перебуває в резерві. Близько тисячі правоохоронців буде на трасі, ще близько тисячі "стоятиме на горищах, контролюватиме балкони, аби ніхто не вийшов зі зброєю".

Савченко повідомив: "З ним (з Бушем) їдуть снайпери, і якщо вони десь на балконі побачать, припустимо, людину з рушницею, у них є право стріляти".

У зв`язку з цим він акцентував увагу на необхідності інформування громадян про недопущення подібних дій, "аби не ходили по дахах з предметами, схожими на зброю".

Заступник міністра внутрішніх справ наголосив, що це все "правильно, законом передбачено. Приїжджає людина, за яку ми несемо відповідальність".

У свою чергу, начальник столичної міліції Віталій Ярема відзначив, що 2 тисячі міліціонерів – це представники київської міліції, близько тисячі чоловік, які забезпечуватимуть правопорядок у Києві, це військовослужбовці Внутрішніх військ, ще 300 прибудуть з інших областей, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Буш їде до України зі своїми снайперами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути