вівторок, 13 березня 2018 15:33

БПП зійшовся в клінчі з "фронтовиками" і перешкоджає Держбюро розслідувань - Найєм

БПП зійшовся в клінчі з "фронтовиками" і перешкоджає Держбюро розслідувань - Найєм
БПП торгується з НФ за заступників директора ДБР. Фото: facebook.com/bogdanbortakov

"Блок Петра Порошенка" гальмує запуск Державного бюро розслідувань - намагається виторгувати собі призначення заступників керівника ДБР.

Про це заявив народний депутат Мустафа Найєм в кулуарах парламенту.

"Є протистояння між БПП і "Народним фронтом". Труба традиційно вважається людиною близькою до "Народного фронту". Його діяльністю дуже активно опікується Пашинський. З іншого боку - БПП хоче відстоювати свої інтереси через заступників. Вони зійшлися в цьому клінчі замість того, щоб створити зараз орган, який через півроку має вже розслідувати кримінальні провадження стосовно депутатів, суддів КС, членів уряду, колишніх президентів. Замість цього ми копирсаємось у розбірках між двома політичними групами...

БПП не хоче під будь-яким приводом запускати це агентство. Ви бачите, що сьогодні не проголосували навіть за технічні речі - не проголосували за кваліфікаційні вимоги до співробітників ДБР", - пояснив Найєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держбюро розслідувань заговорили про поліграф і конкурс на 26 керівних посад

28 лютого директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що чинний закон про ДБР має прогалини, і попросив Верховну Раду внести відповідні зміни.

На засіданні 13 березня парламент не зміг підтримати жоден із трьох законопроектів, які регулюють діяльність ДБР. Документи відправили на доопрацювання комітету.

Зараз ви читаєте новину «БПП зійшовся в клінчі з "фронтовиками" і перешкоджає Держбюро розслідувань - Найєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути