пʼятниця, 20 червня 2008 13:47

Бондаренко звинуватив Чечетова у відвертій брехні

Якби у "Регіонів" була підтримка 226-ти голосів, то ніяка політична сила не могла б зупинити проголошення нової коаліції. Так народний депутат від БЮТ Володимир Бондаренко прокоментував заяву Михайла Чечетова, що нова коаліція в парламенті вже є, і вона скоро буде оформлена юридично.

"Михайло Чечетов відверто бреше. У них немає 226-ти. І тому, вони не можуть усунути уряд шляхом голосування в парламенті 226-ма голосами, ні оголосити про створення нової коаліції, тому що нову коаліцію можуть сформувати тільки фракції".

Політик нагадав, що для розпаду діючої коаліції потрібно, щоб про вихід заявила фракція, або більшість фракції, а не один депутат.

"Тому Чечетов просто перекручує і говорить неправду. Немає нової коаліції, немає 226 депутатів, які б могли її сформувати, тому що якби вона була, вони б вже давно зробили крок у бік усунення голови ВР Арсенія Яценюка. Це все елементарна брехня і нав"язування суспільству якоїсь абсолютно помилкової інформації", - підсумував Бондаренко.

Нагадаємо, сьогодні депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що вчора БЮТ почав блокування парламенту, оскільки "в парламенті вже є нова коаліція".

"І вчора, якби був проголосований закон про судовий устрій, ви б побачили контури цієї коаліції, яка пізніше буде оформлена юридично, коли Арсеній Яценюк оголосить про розпад цієї коаліції і опублікує в газеті. У будь-якій ситуації в цій коаліції буде Партія регіонів. Якщо її там не буде - будуть нові вибори, але вибори - це гірший варіант", - сказав депутат.

В той же час, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє, що немає ніяких підстав, що зупиняють процес формування нової коаліції.

"Немає ніяких правових підстав, які б зупиняли процес формування нової коаліції", - сказав він у п"ятницю з парламентської трибуни, закриваючи парламентське засідання Верховної Ради.

За словами Яценюка, якщо є нова коаліційна угода - "будь ласка, вона відповідає вимогам закону, покладіть цю коаліційну угоду на стіл і буде задекларовано те, що є нова коаліція".

При цьому спікер підкреслив, що якщо такого вирішення фракцій і відповідного документа немає, парламент повинен чекати рішення Конституційного суду, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Бондаренко звинуватив Чечетова у відвертій брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути