Ексклюзиви
понеділок, 18 листопада 2019 15:30

Богдан розчарувався у фракції "Слуга народу"

Богдан розчарувався у фракції "Слуга народу"

Вдень 15 листопада голова Офісу президента Андрій Богдан і його заступники Кирило Тимошенко і Юрій Костюк зібрали близько 20 іноземних та українських журналістів на зустріч в форматі off the record. Це не перша така зустріч Богдана з журналістами, попередня відбулася 24 жовтня. І тоді, і 15 листопада глава ОП пояснював свою позицію з ключових політичних тем: роботі парламенту і Кабміну, переговорам з Росією, розведення військ. Обидва рази Богдан був емоційний, матюкався, і на останній зустрічі його навіть попросили вибирати слова.

Про це пише theБабель, посилаючись на екс-радника міністра охорони здоров'я Дмитра Раімова і три незалежних один від одного джерела.

Якщо коротко, Богдан незадоволений роботою Ради і Кабміну і не знає, як переконати Захід, що влада і олігарх Ігор Коломойський - це не одне і те ж.

Богдан вважає, що Міжнародному валютному фонду більше нічого вимагати від України - депутати виконали головні вимоги, прийнявши в першому читанні закон про продаж сільгоспземель і повернувши кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. Тепер МВФ хоче знати, наскільки близький до влади олігарх Ігор Коломойський. Переконати іноземних партнерів, що він веде свою гру, команді президента складно.

Є дискусія з МВФ про долю глави правління Райффайзен Банку Аваль Олексія Писарука. Його підозрюють в тому, що на посаді першого заступника голови Нацбанку він брав участь у розкраданні стабілізаційного кредиту НБУ. Богдан переконує, що Національне антикорупційне бюро, яке займається цією справою, - незалежний орган, і розслідування ведеться неупереджено.

Вважає, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук працює повільно і не завжди продуктивно. Через це з ним постійно доводиться сперечатися.

Каже, що з голови СБУ Івана Баканова такий же силовик, як з самого Богдана. Через це між ними є розбіжності.

З призначенням глави Київської міської державної адміністрації влада не поспішає, тому що "не впевнена в персоналіях". На питання, чому не влаштовує кандидатура нардепа від "Слуги народу" Олександра Ткаченка і коли буде призначення, по суті чиновник не відповів.

Вважає, що мета мітингів "Національного корпусу" Андрія Білецького проти розведення військ і продажу землі - зайняти електоральну нішу "Європейської солідарності" Петра Порошенка. Сам Білецький таким чином хоче стати головним опонентом президента Зеленського.

Богдан розчарувався у фракції "Слуга народу". Вважає, що у багатьох депутатів через стрімкий кар'єрний ріст почалася "зоряна хвороба". Повторив тезу зі свого інтерв'ю "ВВС-Україна" про те, що у фракції є "психічно хворі люди". Дострокові парламентські вибори вважає малоймовірними, але "будемо дивитися".

Зустрічався з бізнесменом Рінатом Ахметовим і нардепом фракції "Опозиційна платформа - За життя" Сергієм Льовочкіним з приводу деяких голосувань у парламенті.

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко просила призначити її людей на деякі посади.

Зараз ви читаєте новину «Богдан розчарувався у фракції "Слуга народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути