Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2008 14:24

Богатирьова звинуватила уряд у смерті 17-річного школяра

Секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова вважає, що Кабінет Міністрів зобов"язаний узяти на себе відповідальність за смерть 17-річного школяра після вакцинації у Краматорську (Донецька область).

Про це говориться у повідомленні прес-служби РНБО.

"Підрив соціальної безпеки відразу створює загрозу для людини і суспільства. Тому безпека людського життя повинна бути основним пріоритетом уряду. Саме він повинен був унеможливити таку трагедію і узяти на себе відповідальність за її наслідки", - передає прес-служба слова Богатирьової.

Секретар РНБО заявила про створення спеціальної комісії з розслідування обставин смерті хлопця, за наслідками роботи якої фахівці внесуть Президентові рекомендації для залучення винних до відповідальності.

"Апарат РНБО готує на початок червня спеціальне засідання Ради з питань охорони здоров"я в Україні, де факт цієї трагедії буде розглянутий окремо", - сказала Богатирьова.

17 травня Мінохоронздоров"я припинило вакцинацію.

13 травня у Краматорську помер учень 11 класу, який за день до смерті був щеплений від кору і краснухи.

92 людини, зокрема 87 дітей, були госпіталізовані 15-17 травня через погіршення самопочуття після вакцинації від кору і краснухи (вакцина ZA26-x) в Краматорську Донецької області.

Крім того, 15 травня старшокласник був доставлений в реанімаційне відділення Кременчуцької дитячої лікарні після вакцинації від кору і краснухи, пише Обком.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова звинуватила уряд у смерті 17-річного школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути