пʼятниця, 15 лютого 2008 11:50

Богатирьова ослабить Службу безпеки України

Сьогодні на засіданні Ради національної безпеки і оборони буде ухвалено рішення про створення антикорупційного бюро (АБ) - автономної структури, яка об"єднає слідчі і оперативні функції.

Про це повідомляють "Экономические Известия".

За інформацією видання, АБ буде створено на базі головного управління "К" СБУ. Така реформа ослабить Службу безпеки, яка позбудеться одного зі своїх ключових підрозділів. Окрім цього, всі учасники комітету з реформування кримінальної юстиції (КРУЮ) при нацкомісії верховенства права підтримали ідею позбавлення прокуратури функції ведення досудового слідства. Джерело в секретаріаті президента повідомило, що найбільш дискусійним питанням на комітеті було створення антикорупційного бюро.

Згідно з порядком денним засідання РНБО, сьогодні будуть розглянуті питання реформування системи кримінальної юстиції, правоохоронних органів і СБУ, а також приватизації.

Народний депутат від БЮТ, голова комітету Ради по правовій політиці, Сергій Міщенко вважає, що РНБО затвердити може все що завгодно, але створювати АБ уповноважена Верховна Рада. Парламентарій скептично оцінив ідею реформування правоохоронної системи. "Навіщо проводити роботу по перейменуванню правоохоронних органів, яка різниця як вони називаються? Не бачив концепції, але думаю, що всі реформи - це бажання показати видимість роботи і її значущість", - заявив Міщенко.

За його словами, у діючих силових структур достатньо повноважень, щоб почати працювати. "Правоохоронці стали зброєю в політичній боротьбі", - відзначив депутат.

З цим частково згоден народний депутат від Партії регіонів, секретар парламентського комітету з нацбезпеки і оборони Юрій Самойленко.

"Недоцільно створювати АБ. У нас і так достатня кількість правоохоронних органів, необхідно законодавчо закріпити розмежування їх повноважень", - сказав Самойленко.

За його словами, позбавлення органів прокуратури функції ведення досудового слідства незворотнє: "Зараз прокуратура сама корумпована структура".

За словами регіонала, ідея об"єднати ГУБОП МВД і главк "К" в єдиний антикорупційний орган з підпорядкуванням президентові належить міністрові МВС Юрієві Луценку - це утопічна ідея, повідомляють "Экономические Известия".

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова ослабить Службу безпеки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути