понеділок, 12 травня 2008 10:06

Блок Литвина не голосуватиме за зміни до Конституції

Фракція Блоку Литвина у Верховній Раді не має наміру підтримувати проекти змін Конституції, розроблені командою Президента Віктора Ющенка і прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це в ефірі телекомпанії "ICTV" сказав голова фракції БЛ Володимир Литвин увечері 11 травня.

На його думку, цілком очевидним є те, що після травневих свят у парламент буде внесено проект змін до Конституції й президентського й прем"єрського авторства.

"Ми не будемо брати участі у цій похоронній процесії, оскільки це (зміна Конституції) буде означати остаточний похорон країни", - сказав він.

Литвин підкреслив, що його політсила буде вимагати звіту влади за її діяльність і за виконання тих обіцянок, які були дані в рамках кампанії з виборів Ради-2007.

Тимошенко виступає за встановлення парламентської республіки в результаті конституційної реформи.

Концепція нової редакції Конституції, розроблена Національною конституційною радою на чолі з Ющенком, передбачає впровадження інституту народної законодавчої ініціативи, закріплення в тексті Конституції прав меншості Ради про здійснення парламентського контролю за діяльністю Кабінету Міністрів.

Крім цього, розроблювачі концепції ініціюють надання партії, що одержала найбільшу кількість голосів на виборах Ради, права формувати персональний склад Кабміну й вносити його разом із програмою діяльності уряду на затвердження парламенту й надання Президентові права вносити в Раду подання про призначення всіх суддів Конституційного Суду, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Блок Литвина не голосуватиме за зміни до Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути