вівторок, 20 березня 2018 15:41

Близькосхідне турне: Порошенко домовляється про постачання газу

Близькосхідне турне: Порошенко домовляється про постачання газу
17 березня президент Петро Порошенко розпочав візити у країни Перської затоки. Фото: censor.net.ua.

Президент Петро Порошенко під час візиту до Катару зазначив, що найближчим часом розпочнуться переговори про постачання катарського зрідженого газу до України. Про це повідомляє "Інтрефакс-Україна".

"Ми домовилися, що Катар готовий надати нам скраплений газ. Це потужний поштовх, який значно активізує співпрацю України з країнами Перської затоки і, зокрема з Катаром та Кувейтом. Джерела поставок зрідженого газу від надійного партнера України Катару створять унікальні можливості підвищення нашої енергетичної безпеки, " - зазначив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко: Банкова замовила мою ліквідацію

Глава держави повідомив, що поставки катарського природного зрідженого газу можливі через Польщу і турецьким маршрутом через Босфор. Переговори з цього питання відбудуться найближчим часом.

17 березня Петро Порошенко розпочав візити до країн Близького Сходу. Наступного дня Україна підписала з Кувейтом низку угод про економічне і торговельне співробітництво та сприяння інвестиціям. 20 березня з Катаром підписали угоду про спрощений візовий режим.

Зараз ви читаєте новину «Близькосхідне турне: Порошенко домовляється про постачання газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути