Ексклюзиви
пʼятниця, 18 травня 2007 08:51

Бійки в тайваньському парламенті виявилися розіграними

Бійки, якими славиться тайваньський парламент, насправді є наперед підготовленими і ретельно спланованими постановками, стверджують місцеві депутати та політичні оглядачі. Це робиться для того, щоб привернути увагу ЗМІ і показати виборцям, наскільки завзято депутати відстоюють свої позиції з ключових питань.

Законодавці наперед домовляються надіти кросовки перед тим, як влаштувати колотнечу в парламенті, а потім збираються разом випити. Під час бійки депутати часто повертаються до репортерів і операторів, викрикуючи гасла і демонструючи плакати.

Остання така сутичка трапилася 8 травня цього року, коли майже 40 депутатів намагалися не пустити на робоче місце спікера парламенту. У січні бійка з аналогічного приводу тривала чотири години. У ній брали участь до 50 депутатів, які кидали в спікера черевиками, вирвали мікрофон і кинули його в залу, пхалися і тягали один одного за краватки.

У 2005 році одному з депутатів довелося накласти декілька швів після того, як він отримав удар мобільним телефоном, а минулого року один з парламентаріїв розпорошив в залі засідань сльозоточивий газ. Якщо ж говорити про словесні суперечки, то вони відбуваються майже щонеділі, повідомляє агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Бійки в тайваньському парламенті виявилися розіграними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути