Ексклюзиви
середа, 20 грудня 2017 16:12

Безсовісно підвищувати зарплати депутатам, коли у людей не вистачає грошей навіть на їжу - Рабінович

Безсовісно підвищувати зарплати депутатам, коли у людей не вистачає грошей навіть на їжу - Рабінович
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович розкритикував підвищення заробітних плат його колегами по парламенту

Те, що ціни на продукти харчування і газ для населення в Україні - на рівні європейських, але зарплата реально зростає тільки у депутатів Верховної Ради, демонструє ставлення уряду до народу. Про це в ефірі авторської програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна" заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Я колись давав у себе в Facebook статистику, яка демонструє, який відбувається у нас парадокс. В Україні дійсно сьогодні майже найнижча зарплата у світі, пенсія майже найнижча у світі. А всі ціни в українських супермаркетах, на ринках і в магазинах не тільки можна порівняти із західними країнами, де отримують в 10 разів більше зарплату - вони іноді їх випереджають", - зазначив політик.

Він додав, що фактично те ж саме зараз відбувається в Україні з цінами на газ для населення.

"Як таке може бути, скажіть мені? Відповідей на це запитання немає. МВФ хвалить за те, що підняли ціну на газ для населення. Дійсно, наша ціна на газ вже наближається, а іноді і випереджає повністю європейську. Але вони ж отримують 1,5-2 тисячі доларів тільки допомоги по безробіттю, не кажучи вже про зарплати і пенсії", - розповів парламентарій.

Вадим Рабінович також розкритикував підвищення заробітних плат його колегами по парламенту на тлі того, що в країні відбувається економічна криза.

"Я вважаю, що підвищення зарплат депутатам є ознакою колективної шизофренії і безсовісності, ​​тому що мені соромно, наприклад. Мені було б соромно навіть згадати таке. При чому вони не тільки це зробили - вони зробили ще кілька речей. Я вам висловлюю не думку свою - це дані найбільшої української юридичної компанії "Кравець і партнери". Вони сказали, що останній суд з "Ощадбанком" дав банкам можливість не віддавати депозити людям. Тому що ти зобов'язаний ще перевіряти договір... Я не хочу вводити вас в ці тонкощі, але нас закладають з усіх боків так, щоб ми зовсім не могли голови підняти", - обурився лідер партії "За життя".

Зараз ви читаєте новину «Безсовісно підвищувати зарплати депутатам, коли у людей не вистачає грошей навіть на їжу - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути