Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2018 08:26

Банкова шукає на місце Холодницького лояльну людину

Банкова шукає на місце Холодницького лояльну людину
В кабінеті Назара Холодницького були встановлені "жучки". Фото: УНІАН

Адміністрація президента шукає лояльну до влади людину на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для заміни Назара Холодницького.

Про це написав колишній заступник голови СБУ Віктор Трепак у статті для ZN.ua.

"Можна не сумніватися, що на місце Холодницького Банкова заведе набагато лояльнішу до себе людину. За моєю інформацію, пошук такої кандидатури вже розпочався і, швидше за все, вона буде з ГПУ — з орбіти генпрокурора. Безумовно, заходження її на посаду керівника САП відбудеться через "прозорий" конкурс, мистецтво проведення якого влада давно вже успішно опанувала", - зазначив Трепак.

За його словами, головним завданням нового очільника САП буде "поставити НАБУ на місце".

"А зробити це, за тих серйозних недоліків у роботі НАБУ, про які пишуть ЗМІ, — буде зовсім нескладно. Тим більше, не забуваймо, що згідно із законом САП здійснює процесуальне керівництво розслідуванням справ НАБУ (по суті — левову частку його діяльності). А отже, новий керівник САП матиме всі можливості створити "нестерпні" умови для роботи НАБУ. За такої ситуації не можна також виключати запровадження "прямого" процесуального керівництва діяльністю НАБУ з боку особисто генпрокурора", - написав екс-чиновник.

За таких обставин керівник НАБУ Артем Ситник матиме три варіанти. Залишити посаду за власним бажанням, розуміючи, що "працювати не дадуть". Опинитися в нинішній ситуації Холодницького — адже ставити "жучки" вміє не лише НАБУ. Чи стати повністю "своїм" для Банкової: у такий спосіб можна уникнути особистих проблем із законом, але після цього про НАБУ можна буде остаточно забути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко наступає на антикорупціонерів - експерт

У кабінеті глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького знайшли обладнання для прослуховування. Його встановило НАБУ за згодою генпрокурора Юрія Луценка.

Керує провадженням керівник так званого департаменту Кононенка-Грановського Володимир Гуцуляк. Він у ГПУ займається чутливими для влади питаннями.

Зараз ви читаєте новину «Банкова шукає на місце Холодницького лояльну людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути