Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2007 16:55

Балозі не подобається коаліційна угода БЮТ і НУНС за втручання в повноваження Президента

Голова Секретаріату Президента Віктор Балога критикує коаліційну угоду блоків Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" за втручання в повноваження Президента.

Балога стверджує, що низка положень коаліційної угоди БЮТ і НУНС прямо втручаються в сфери виключних прерогатив Президента, закріплених Конституцією.

Зокрема, це стосується ініціатив в енергетичній, військовій й оборонній галузях.

При цьому глава Секретаріату заявляє, що вирішення питань у цих сферах не стосується компетенції парламентської більшості й Кабінетів Міністрів.

Крім цього, Балога зазначає, що до коаліційної угоди було включено низку передвиборних обіцянок БЮТ і НУНС, реалізація яких може мати негативні наслідки.

Зокрема, мова йде про скасування призову на військову службу з 1 січня 2008 року й повернення знецінених заощаджень Ощадбанку СРСР.

Глава Секретаріату критикує БЮТ за недооцінку масштабів необхідного фінансування професійної армії.

"Звичайно, нові коаліціанти можуть втягнути в цю роботу мага Копперфільда, однак відповідальні політики повинні все-таки застосовувати зважені підходи", - сказав Балога.

При цьому глава Секретаріату заявив, що коаліційна угода повинна базуватися на реальних можливостях бюджету.Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Балозі не подобається коаліційна угода БЮТ і НУНС за втручання в повноваження Президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути