Ексклюзиви
четвер, 14 лютого 2008 16:25

Балога здогадується, чому Тимошенко вже не проти Медведька

Балога здогадується, чому Тимошенко вже не проти Медведька
Заступник глави Секретаріату Президента Ігор Пукшин закликає коаліцію пояснити причини, з яких вона відмовилася від висловлення недовіри генеральному прокуророві Олександру Медведьку.

Про це повідомила прес-служба Президента.

"Парламентській більшості варто зробити спеціальну заяву із цього приводу, у якій пояснити громадськості причини своєї відмови від голосно розрекламованого раніше рішення висловити недовіру Медведьку", - вважає Пукшин.

На його думку, рішення, прийняте 13 лютого комітетом Верховної Ради із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, рекомендувати парламенту відхилити проект постанови про висловлення недовіри Медведьку свідчить про відмову коаліції від своїх намірів і наводить на думку про існування прихованих причин для такого кроку.

Пукшин зазначає, що озвучена депутатом від фракції Блоку Юлії Тимошенко Святославом Олійником (який не є членом цього комітету) версія про те, що коаліція не хоче порушувати питання про недовіру нинішньому генпрокурору через нібито втрату довіри до Секретаріату не витримує ніякої критики.

"Не може бути ніякого зв"язку між небажанням оголошувати вотум недовіри Медведьку й рішеннями глави держави про призначення Раїси Богатирьової секретарем Ради національної безпеки й оборони або скасуванням урядової постанови відносно голови Фонду держмайна Валентини Семенюк", - вважає Пукшин.

При цьому він зазначає, що висловлення недовіри керівникові генпрокуратури не може залежати від кандидатури його можливого спадкоємця.

"Так можна порушувати питання тільки тоді, коли коаліція хоче влаштувати політичні торги із Президентом навколо посади генпрокурора", - говорить він.

Однак, нагадує Пукшин, у проекті постанови мова йшла саме про Медведька й про його прорахунки в роботі.

"Зважаючи на все, останнім часом генеральний прокурор й очолюване ним відомство значно виросли в професіоналізмі", - іронізує заступник глави Секретаріату.

Комітет Ради із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує парламенту відхилити проект постанови про вираження недовіри Медведьку.

Раніше прем"єр-міністр Юлія Тимошенко закликала Ющенка направити подання в Раду на звільнення Медведька.

Депутати Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" і від БЮТ запропонували парламенту звільнити Медведька, внісши в грудні 2007 року проект постанови N1145 "Про висловлення недовіри генеральному прокуророві", пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Балога здогадується, чому Тимошенко вже не проти Медведька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути