понеділок, 18 лютого 2008 09:35

Балога запросив до співпраці голову "Собору" Матвієнка

Балога запросив до співпраці  голову "Собору" Матвієнка
Голова Секретаріату Президента Віктор Балога має намір створити політичну силу з центристською ідеологією, на яку зможе покластися президент Віктор Ющенко. До участі в проекті вже запрошені кілька партійних лідерів, зокрема членів блоку "Наша Україна–Народна Самооборона", пише Комерсант-Україна.

Нагадаємо, що у п`ятницю Балога заявив про свій вихід з партії "Народний союз "Наша Україна".

За інформацією видання, глава СП дійсно має намір створити центристську партію, але не з "нуля", а на базі кількох існуючих політичних сил. Зокрема, запрошення до співпраці отримав голова УРП "Собор" Анатолій Матвієнко, який має перший порядковий номер серед всіх зареєстрованих українських партій. Матвієнко попросив якийсь час на роздуми, пише Комерсант.

Заступник глави фракції НУНС Тарас Стецьків вважає, що приклад Віктора Балоги наслідують небагато лдей: "Я не думаю, що у Балоги виявиться багато послідовників. До того ж, поки незрозуміло, куди йти".

Інтригу навколо вчинку Віктора Балоги підсилила заява голови Народного руху Бориса Тарасюка. Виступаючи в ефірі "П`ятого каналу" він повідомив, що партія, заради якої глава СП покинув ряди "Нашої України", називатиметься "Гартом". "Її структури в явочному порядку вже створюються. І я не виключаю, що ця партія себе презентуватиме як нова політична опора президента", - заявив пан Тарасюк.

Поки точно відомо, повідомляє видання, що громадська організація "Гарт" дійсно існує і до її створення має відношення народний депутат фракції НУНС, близький друг пана Балоги Ігор Кріль. Проте поки говорити про новий політичний проект на базі цієї організації Кріль відмовляється, пише Коммерсант.

Зараз ви читаєте новину «Балога запросив до співпраці голову "Собору" Матвієнка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути