Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2008 16:08

Балога заборонив Тимошенко коригувати закон про Кабмін від Ющенка

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що президентський варіант закону про Кабмін не повинен коригуватися по суті.

Про це йдеться в його заяві, поширеній прес-службою президента у відповідь на заяву прем"єра Тимошенко, що президентський законопроект скорочує її права.

При цьому Балога припустив, що внесений Главою держави проект Закону "Про Кабінет Міністрів" може бути удосконалений у процесі роботи над ним у парламентських комітетах.

"Законопроект повністю відповідає Конституції, в ньому враховані всі позиції політичних сил, які сформували нинішній склад Кабінету Міністрів. Документ чітко розподіляє прерогативи уряду, Глави держави і місцевих органів влади так, як вимагає Основний Закон", - зазначив Балога.

Він нагадав, що ще в жовтні минулого року члени робочої групи з розробки проекту Закону, народні депутати від БЮТ Вінський, Сас, Швець парафували його текст, під ним також стоять підписи народного депутата від НУ-НС Оніщука, першого заступника Глави секретаріату президента Шлапака.

"Немає ніякого дисбалансу в повноваженнях, можливостях і сферах відповідальності. Важелів управління, які Кабмін одержує в своє розпорядження, цілком достатньо для ефективної роботи всієї системи виконавчої влади", – наголосив керівник секретаріату.

Глава секретаріату нагадав, що президент вніс у Верховну Раду проект Закону "Про Кабінет Міністрів" як невідкладний для позачергового розгляду.

Балога головною метою розробки проекту Закону про Кабмін називав врегулювання порядку діяльності уряду та його повноважень згідно з Конституцією України і європейськими стандартами функціонування виконавчої гілки влади.

"Необхідно, нарешті, виправити дивне і неприйнятне становище, коли уряд живе і працює за власною логікою, а не за велінням Конституції та законів. Приведення діяльності Кабміну у сувору, до останньої літери, відповідність із буквою та духом Основного Закону створить ще один запобіжний бар"єр від повторення владної кризи", – вважає Балога, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Балога заборонив Тимошенко коригувати закон про Кабмін від Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути