Ексклюзиви
середа, 24 грудня 2008 12:29

Балога: Тимошенко використовує кризу для втілення політичних планів БЮТ

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко намагається використати фактор економічної кризи для втілення давніх політичних планів очолюваної нею політичної сили. Про це заявив сьогодні глава Секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба глави держави.

На його думку, нашвидку розроблена урядова програма дій має на меті створити захисний бар"єр проти відповідальності Кабінету міністрів під керівництвом Ю.Тимошенко за "катастрофічні за наслідками провали в економічній сфері". Керівник уряду упевнена в тому, що недосформована коаліція у Верховній Раді заручиться підтримкою фракції комуністів і затвердить програму, вважає В.Балога. Це, за його словами, даватиме нинішньому Кабміну річний імунітет проти висловлення парламентської недовіри.

"У нинішній ситуації, коли кризові процеси в економіці мають обвальний характер, програма є щитом, за який ховатиметься Ю.Тимошенко та її урядова команда від критичних ударів її опонентів за цілковите фіаско в здійсненні антикризових заходів. Водночас прем"єр у будь-який зручний для неї час, а особливо, коли економічне падіння досягне дна, зможе зректися і цієї програми, і своєї посади. І жодні зобов"язання, записані в плані дій уряду, не стануть для неї перешкодою, адже всім давно відомо, як Юлія Володимирівна з неземною легкістю відмовляється від своїх обіцянок", - сказав заступник глави Секретаріату президента.

В.Балога зазначив, що під гаслом боротьби з економічною кризою уряд планує реалізувати давні ідеї щодо перерозподілу владних повноважень на свою користь, причому як на центральному, так і на місцевому рівнях. При цьому, на його думку, Ю.Тимошенко і БЮТ спиратимуться на одностайну підтримку фракції КПУ, яка є "четвертим учасником того дивного утворення, що вельми сміливо іменується коаліцією". В.Балога звернув увагу, що саме комуністи були і залишаються стабільною опорою БЮТ у втіленні його прагнень, "і цей факт ніколи не бентежив Ю.Тимошенко".

На переконання В.Балоги, саме фракція КПУ допомагатиме БЮТ у спробах "протягти" через Верховну Раду рішення, які явно не відповідають гостроті кризового становища в економіці, наприклад, кадрові призначення. "З огляду на очевидність союзу носіїв червоної ідеології з тими, хто називає себе демократами, БЮТ треба припинити цнотливо вдавати самодостатність так званої коаліції", - сказав В.Балога.

Зараз ви читаєте новину «Балога: Тимошенко використовує кризу для втілення політичних планів БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути