Ексклюзиви
понеділок, 17 березня 2008 12:52

Балога Тимошенко: "Істерик тут не потрібно"

Балога Тимошенко: "Істерик тут не потрібно"
Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що намір Блоку Юлії Тимошенко усунути з посади голови КМДА Леоніда Черновецького може знову привести до паралічу роботи парламенту.

Про це в понеділок заявив Балога, повідомляє прес-служба секретаріату президента.

На думку Балоги, оголошений блоком Юлії Тимошенко намір будь-що домагатися невідкладного прийняття Верховною Радою рішення про звільнення з посади київського міського голови Леоніда Черновецького створює цілком реальний ризик повторення недавнього паралічу в роботі парламенту.

Це, на його думку, ставить під загрозу прийняття важливих законопроектів, зокрема, про зміни в цьогорічний Державний бюджет.

"Не хочу бути передвісником сумних подій, але ВР знову може охопити криза. Її каталізатором стане поведінка фракції БЮТ, адже ця політична сила вже оголосила ультиматум: або відставка Черновецького, або блокування Ради", - зазначив Балога.

"Вважаю такий підхід шкідливим і неприродним, бо виходить, що влада в особі частини правлячої коаліції перешкоджатиме сама собі. У нас сьогодні хто в опозиції – Партія регіонів чи БЮТ? Виглядає так, ніби БЮТ хоче опонувати коаліції, тобто собі ж", - наголосив він.

"Тут варто почути й позицію коаліційного партнера – блоку НУНС, з яким БЮТ, судячи з усього, не радився і не мав наміру це робити", - додав він.

На його думку, наміри БЮТ можуть мати ще й інший мотив - протидію прийняттю закону про кабмін.

Водночас Балога зазначив, якщо до Київради і особисто Черновецького виникло багато питань, у тому числі і зі сфери компетенції правоохоронних органів, то це має обов"язково стати предметом обговорення в парламенті.

"Однак робити це як бліцкриг, щонайменше, недоречно. Коаліція повинна виконати взяте зобов"язання щодо київської влади, однак втілити його потрібно згідно з коаліційною угодою, не хапаючись і не нервуючи. Істерик тут не потрібно, вони – нікудишній порадник у державних справах", - наголосив Балога.

Балога наголосив, що питання влади в Києві потрібно вирішувати виключно в юридичній площині, а не з політичних уподобань.

Він також нагадав, що президент відсторонив Черновецького від виконання посадових обов"язків на час проведення перевірки спеціально створеною комісією, до якої входять представники БЮТ.

Результат роботи комісії буде відомий менше, ніж за два тижні.

"Поки не оприлюднено висновки за підсумками перевірки, досить дивно чути звинувачення від урядовців про скоєні злочини, зловживання і корупцію у Київраді. Такі вердикти може виносити тільки суд, але ніяк не політики чи міністри", - зазначив Балога. 

Зараз ви читаєте новину «Балога Тимошенко: "Істерик тут не потрібно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути