вівторок, 01 липня 2008 13:28

Балога: Тимошенко має добру нагоду довести, що в коаліції 228 депутатів

Прийняття зміненого бюджету до парламентських канікул має стати для коаліції та уряду зобов"язанням перед суспільством і державою, переконаний глава секретаріату президента Віктор Балога.

Він вказав, що вже, принаймні, три місяці парламент і уряд порушують закон, не ухвалюючи бюджетних змін, повідомляє прес-служба президента.

"Це дуже поганий знак для громадськості, адже законом нехтують саме ті органи влади, які за визначенням мали б бути взірцями неухильного дотримання законодавчих вимог", - зауважив глава секретаріату.

"Додатковим негативним моментом є й те, що коаліція та уряд ніяк не можуть виконати власне зобов"язання, термін якого сплив ще в березні", - продовжив Балога.

"Отже, маємо ще одну підставу для сумних висновків про низьку ефективність урядово-коаліційної взаємодії. Усілякі спроби перевести стрілки у інший бік непереконливі, оскільки бюджет – виняткова справа коаліції та Кабміну", - додав він.

Глава секретаріату нагадав, що Кабінет міністрів та Нацбанк і досі не доповіли президенту узгоджені макроекономічні показники до кінця цього року. Натомість складено меморандум про взаємодію між урядом і НБУ, який є лише декларацією про співпрацю.

"Пафосний стиль документа не приховує відсутності чіткого розуміння цими інституціями параметрів нашої економіки вже через місяць-другий", - зазначив Балога.

"Очевидно, що вони по-різному бачать перебіг економічних процесів і мають різні прогнози на ближчу перспективу. Як наслідок, нещодавно прийняті Кабінетом міністрів за основу прогнозні макропоказники та підготовлені зміни до держбюджету не можна вважати реальними", - додав він.

На думку Балоги, ухвалення змін до бюджету вже давно перейшло з категорії питань лише коаліції та уряду у площину суспільної вимоги:

"До чергового пленарного засідання Верховної Ради залишається тиждень. За цей час Кабмін, сподіваюся, зробить фінальні кроки для того, щоб винести на розгляд парламенту реальний фінансовий документ держави, складений на основі обґрунтованих показників".

"Коаліція матиме добру нагоду засвідчити всій країні свою дієздатність і на ділі підтвердити недавню заяву прем"єра Тимошенко про те, що більшість складається з голосів 228 народних депутатів", - заявив Балога.

"У будь-якому випадку саме коаліція та її уряд нестимуть політичну відповідальність у разі, якщо Верховна Рада піде на канікули і залишить державу зі старим бюджетом", – додав він.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Балога: Тимошенко має добру нагоду довести, що в коаліції 228 депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути