Ексклюзиви
пʼятниця, 01 лютого 2008 11:04

Балога: "У нас з Медведчуком різні уявлення про закон і мораль"

Балога: "У нас з Медведчуком різні уявлення про закон і мораль"
Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що він не має права на інформаційну монополію щодо президента Віктора Ющенка.

Про це Балога заявив в інтерв"ю газеті "Україна молода".

"До президента тече широкий, багатоканальний інформаційно–аналітичний потік. Ніхто не має права на інформаційну монополію щодо президента, включно з керівником його секретаріату", - заявив він.

Балога також розповів, що кожного дня президент отримує документи й аналітичні розробки головних центрів обробки інформації: передусім це матеріали з парламенту й уряду, РНБО, доповідні центральних органів влади, спеціальних служб.

"Президент читає експертні доповіді вітчизняних і зарубіжних аналітичних центрів, авторитетних дослідницьких установ", - зазначив Балога.

Камінь кидають тільки в дерево, яке плодоносить, бо в сухостій кидати даремно

Відповідаючи на питання щодо того, кого можна вважати командою президента, він сказав, що вона "значно чисельніша за кількість працівників секретаріату президента".

"Наприклад, є голова ВР Арсеній Яценюк — однодумець, діяльний, мислячий соратник.

"У секретаріаті є менеджери топ–рівня, яких я впевнено відношу до президентського пулу Насамперед маю на увазі моїх заступників і керівників служб, усіх тих, хто свідомо прийшов на Банкову працювати "за Ющенка". Є каркас СП, який тримає на собі всю конструкцію: Безсмертний, Демченко, Кислинський, Пукшин, Перехода, Ставнійчук, Чалий, Шлапак", - сказав він.

Він також обурився на закиди, що секретаріат президента перевищує свої повноваження.

"Нам дорікають у перевищенні повноважень якраз ті, хто боїться відповідальної, прозорої політики, хто намагається конструювати країну за неправовими, недемократичними, авторитарними лекалами. Є така східна мудрість: камінь кидають тільки в дерево, яке плодоносить, бо в сухостій кидати даремно. Це твердження стосується СП "на всі двісті".

Відповідаючи на порівняння його з керівником адміністрації екс-президента Леоніда Кучми Віктора Медведчука, Балога сказав: "Читав про це в пресі. Ставлюся байдуже. Єдине, що нас уподібнює, — це ім"я. Решта — відмінне. Різний світогляд, різні уявлення про інтереси країни, закон і мораль".

"Я визнаю, що Медведчук був умілим керівником адміністрації президента Кучми. Не менше, але й не більше. Його методи роботи для мене (втім, як і для будь–якого голови секретаріату Президента Ющенка) неприйнятні, а отже, і незастосовні", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Балога: "У нас з Медведчуком різні уявлення про закон і мораль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути