Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2008 13:08

Балога прокоментував вибори у Києві і закликав Тимошенко припинити шоу

Балога прокоментував вибори у Києві і закликав Тимошенко припинити шоу
Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога наголосив, що по завершенні київських виборів парламентській коаліції та Кабінету Міністрів потрібно повернутися до виконання коаліційної угоди та зосередитися на розв"язанні невідкладних проблем.

Зокрема, це прийняття змін до Державного бюджету, ухвалення першочергових законопроектів згідно із взятими зобов"язаннями, боротьба з інфляцією та зростанням цін. Про це повідомляє прес-служба Секретаріату президента.

"Коаліція і сформований нею уряд мають, нарешті, покласти край внутрішнім баталіям і розпочати конструктивну роботу. Шоу, на зразок блокування парламенту, слід припинити, а не продовжувати, як би це комусь не хотілося", – зазначив Балога.

Глава Секретаріату Президента констатує, що вибори міського голови Києва та Київради відбулися згідно з вимогами чинного законодавства, а хід голосування не дає підстав поставити під сумнів їх легітимність. За словами Балоги, були дотримані необхідні процедури, що дало змогу киянам вільно зробити свій вибір на користь тієї чи іншої особи та політичної сили.

Керівник Секретаріату відзначив, що Президент України Віктор Ющенко протягом всієї виборчої кампанії наголошував на важливості ведення чесного і відкритого політичного суперництва, без застосування брудних прийомів і заборонених методів. "Усі виявлені порушення під час голосування будуть ретельно вивчені, їм буде надана належна правова оцінка".

Оцінюючи перші підсумки голосування і дані екзит-полів, Балога звернув увагу на те, що відсутність єдиного кандидата від демократичних сил суттєво позначилася на показникові їх підтримки.

Балога не виключив імовірності того, що політичні сили, які досягли на виборах у столиці вельми скромного результату, намагатимуться через ініційовані ними судові процеси поставити під сумнів легітимність виборчої кампанії та її підсумок.

"Вже сьогодні ті, хто домагався переобрання влади в Києві та був упевнений у своїй переконливій перемозі, голосно заявляють про фальсифікації. Звісно, кожен учасник перегонів має право звернутися до суду зі скаргою на порушення. Однак якщо це робиться не для встановлення істини, а з метою виправдання власного програшу та створення піар-шуму, то сподівання на досягнення якогось позитивного ефекту від такого кроку марні", - зазначив Балога, пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Балога прокоментував вибори у Києві і закликав Тимошенко припинити шоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути