Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2008 12:08

Балога про інцидент між Луценком і Черновецьким

Балога про інцидент між Луценком і Черновецьким
Президент України Віктор Ющенко надіслав генеральному прокурору Олександрові Медведьку офіційного листа у зв"язку із сутичкою, що сталася минулої п"ятниці по закінченні засідання Ради національної безпеки та оборони між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і київським міським головою Леонідом Черновецьким.

Про це повідомляється в коментарі глави Секретаріату президента Віктора Балоги, поширеному прес-службою Президента.

За його словами, Ющенко просить ретельно з"ясувати всі обставини інциденту й у разі необхідності застосувати всі передбачені законодавством заходи до його учасників. Про результати цієї перевірки та відповідне реагування Президент просить повідомити йому протягом тижня.

"Це був перший і, поки я очолюю Секретаріат, останній випадок, коли на Банковій, 11 роздаватимуть навсібіч стусани та ляпаси"

Балога, коментуючи інцидент, зауважив, що він є ганебним, "незалежно від того, хто і як перший почав, хто правий, а хто винен".

"Два чиновники вчинили явно не гідно своїх посад, повелися вищою мірою не виважено, по-хлопчачому, кинули густу тінь на власний авторитет і реноме органів влади, які вони представляють. Це був перший і, поки я очолюю Секретаріат, останній випадок, коли на Банковій, 11 роздаватимуть навсібіч стусани та ляпаси", - наголосив керівник секретаріату.

Балога зазначив, що Президент чекає від Генеральної прокуратури глибокої правової оцінки бійки між Луценком і Черновецьким.

"Висновки ГПУ повинні бути повними, об"єктивними та безсторонніми, без жодних політичних чи якихось інших домішок. Не має значення, кого стосуватиметься сила дії закону – лідера парламентської політичної сили й урядовця чи градоначальника. Обидва вони користуються довірою сотень тисяч людей, які їх делегували у владу зовсім не для відпрацювання вправ рукопашного бою", - сказав він.

Керівник Секретаріату також повідомив, що громадськість через засоби масової інформації буде поінформована про результати перевірки інциденту, який викликав широкий  громадський резонанс.

Зараз ви читаєте новину «Балога про інцидент між Луценком і Черновецьким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути