Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2007 14:09

Балога пояснив, хто і чому критикує Ющенка

Керівник секретаріату президента Віктор Балога констатує збільшення останнім часом кількості критичних висловлювань і коментарів щодо окремих рішень, публічних заяв президента Віктора Ющенка.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Причиною такого сплеску активності, передусім, політиків із другого ешелону провідних політичних сил, Балога називає прагнення зміцнити їхні позиції напередодні формування більшості в новообраній Верховній Раді й уряду, а також створити фон для реалізації своїх внутрішньопартійних завдань.

Керівник секретаріату президента переконаний, що критика як інструмент політичного процесу є важливою демократичною нормою, яка часто допомагає знайти оптимальні рішення у політиці та сфері державного будівництві.

"Об"єктом критичних зауважень нерідко стає і президент, це природно в силу його посади, функцій, повноважень і відповідальності", - зазначив він.

"Він (президент) уважно ставиться до іншого, відмінного від його власного, погляду на ті чи інші проблеми. Однак тільки тоді, коли зустрічні пропозиції обґрунтовані, а критика – аргументована", - наголосив Балога.

Голова секретаріату президента вкотре наголосив на неприпустимості будь-якого тиску на президента при реалізації ним конституційних прерогатив.

"Глава держави завжди керуватиметься виключно інтересами суспільства та країни, Конституцією і законами, але ніяк не партійними програмами чи гаслами", - запевнив Балога.

"Ніхто не завадить президентові діяти саме так і у сферах, в яких його позиція не збігається з уявленнями окремих політиків", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Балога пояснив, хто і чому критикує Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути