Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2007 11:27

Балога назвав "вільною творчістю" закони прийняті Радою після 2 червня

Секретаріат президента не прийняв до розгляду жодного закону, прийнятого Верховною Радою п"ятого скликання після 2 червня. Про це заявив глава секретаріату президента Віктор Балога.

За його словами, всі документи законодавчого змісту повертаються в парламент автоматично, секретаріат їх навіть не розглядає: "Про юридичний аналіз цих законів чи, тим більше, підписання їх главою держави взагалі не йдеться".

Балога нагадав, що 2 червня вищі керівні органи "Нашої України" та БЮТ затвердили дострокове складення повноважень народними депутатами, обраними від цих політичних блоків.

Внаслідок цього, згідно з Конституцією, Верховна Рада стала неповноважною.

"Парламент п"ятого скликання, розпущений президентом, вже не може працювати як вищий законодавчий орган країни. Тому прийняті після 2 червня закони – це всього лише вільна творчість зібрання частини народних депутатів", - зазначив Балога.

"Глава держави не має правових підстав підписувати ці документи, а секретаріат – брати їх до розгляду. Перший закон, який візьме для опрацювання президентський секретаріат, надійде з Верховної Ради шостого скликання", - додав він, повідомляє прес-служба глави держави.

Зараз ви читаєте новину «Балога назвав "вільною творчістю" закони прийняті Радою після 2 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути