Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2007 15:23

Балога: Гайдук сам звільнився з посади секретаря РНБО

Призначення Івана Плюща на посаду Секретаря РНБО є кроком, викликаним необхідністю змін у якості управління сферою національної безпеки і оборони. Про це в понеділок заявив Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога, повідомили у прес-службі Глави держави.

Він повідомив, що Ющенко визначив для нового Секретаря РНБО роль одного з ключових державних менеджерів щодо стабілізації ситуації в країні, виведення її на якісний рівень перспективного розвитку. Згідно з його словами, це завдання включає в себе широкий спектр питань суспільної, політичної, економічної, правоохоронної сфер. "Потрібно покласти край постійній лихоманці в державі. Провідну формуючу роль у виконанні цього завдання має відіграти РНБО", – передав позицію Глави держави Балога.

Серед головних завдань, поставлених Президентом новопризначеному Секретареві РНБО, Балога назвав завершення реформування правоохоронної системи відповідно до комплексної концепції, вилучення з діяльності судів корупційної складової. Також потрібно скорегувати енергетичну політику України з урахуванням реалій світової геоенергетики. "Слід втілити давні рішення щодо врегулювання прикордонних проблем у взаєминах із сусідніми країнами, оновити договірну базу двосторонніх і багатосторонніх відносин", – йдеться у повідомленні.

Як відзначив Балога, "усі ці першочергові кроки слід зробити за одночасного посилення роботи Секретаріату РНБО. Це має бути динамічна, гнучка структура, адекватна часу і масштабам поставлених завдань".

Згідно з словами Балоги, на користь Плюща грає його величезний досвід державного діяча, непохитний авторитет і виняткова працездатність. "Новий Секретар РНБО завжди працював в ім"я України і ніколи не розмінювався на дріб"язок. Його вплив і вага, зароблені не грошима, а гідними справами, вселяють упевненість, що він гідно виконає свою місію", – сказав Балога.

Балога відзначив, що попередник Плюща – Віталій Гайдук – виконав своє завдання щодо форматування всього комплексу РНБО після періоду деякої невизначеності в роботі цього конституційного органу. "Користуючись термінологією важкоатлетів, Гайдук "зафіксував вагу", Плющеві доведеться "зробити поштовх", – сказав Балога.

Глава Секретаріату відкинув усілякі спекуляції окремих політиків щодо політичного підґрунтя звільнення Гайдука. "Віталій Анатолійович написав на ім"я Президента заяву з проханням про відставку. Це було виключно його рішення, і Глава держави прийняв аргументи пана Гайдука. Усі коментарі з цього приводу – не більше, ніж домисли, кон"юнктурно вигідні конкретним політичним силам і їхнім рупорам", пише proUA.
Зараз ви читаєте новину «Балога: Гайдук сам звільнився з посади секретаря РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути