неділя, 16 листопада 2008 21:10

Балога: Дострокових виборів, може, й не бути

Балога: Дострокових виборів, може, й не бути

Голова секретаріату президента Віктор Балога допускає, що дострокових парламентських виборів може взагалі не відбутися.

"Ми говоримо про те, що виборів, можливо, і не буде. Це все залежить від тих фракцій, які представлені в парламенті", - заявив Балога в інтерв"ю телеканалу "Інтер", показаному в неділю.

За його словами, всі політичні сили, представлені в нинішньому парламенті, "мають повне право думати про те, чи є можливість формувати нову коаліцію". Він припустив, що може бути створена коаліція і в форматі Партії регіонів та БЮТ, і НСНУ, БЮТ і Блоку Литвина, "і багато інших варіантів".

"Сьогодні не потрібно думати про вибори. Наша основна задача в 2008 році – це стабілізація економічної ситуації, а потім вже треба думати, чи буде можливість сформувати нові політичні союзи в нині діючому парламенті", - додав Балога.

Водночас глава секретаріату виступає за те, щоб у випадку проведення дострокових виборів "докорінно змінити систему формування списків", оскільки зараз вони формуються "в ручному режимі в Києві".

"Регіональні партійні організації повинні формувати ці списки закритим голосуванням. Хто набере найбільше голосів на обласному рівні, повинен бути кандидатом на місце тої чи іншої політичної сили", - зазначив Балога.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Балога: Дострокових виборів, може, й не бути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути