Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 17:10

Аваков розсердився: Нацгвардія зняла охорону з Шевченківського райсуду

Аваков розсердився: Нацгвардія зняла охорону з Шевченківського райсуду
У МВС не пояснили причину зняття охорони з суду. Фото: Depo.ua

Національна гвардія зняла охорону з Шевченківського райсуду Києва, який відпустив з-під арешту стрільця по поліцейському.

Про це повідомив голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк на позачерговому засіданні ВРП, передає "Українська правда".

"19 лютого до Вищої ради правосуддя надійшло звернення голови Шевченківського райсуду Києва про зняття охорони з суду без повідомлення причин", - розповів він.

У листі судді йдеться про те, що 19 лютого вранці, близько 9:30, бійці Національної гвардії, які здійснювали охорону Шевченківського суду, полишили свої пости, не повідомивши про причини такого вчинку. Також ніяких пояснень не надходило від Міністерства внутрішніх справ.

"Шевченківський районний суд Києва залишився без охорони", - констатував Бенедисюк.

У суді наголосили, що розглядають низку резонансних справ, що підвищує рівень небезпеки для працівників суду та осіб, які перебувають у його приміщенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українці перерахували на судову систему - назвали суму

15 лютого під час судового засідання у справі мера Одеси Геннадія Труханова під Солом'янським судом сталася стрілянина, в результаті якої був поранений поліцейський. Правоохоронці затримали трьох осіб. Пізніше Шевченківський райсуд Києва відпустив затриманих на поруки народних депутатів, зокрема екс-бійця батальону "Донбас", який і поранив поліцейського.

Голова МВС Арсен Аваков виступив з вимогою до Вищої ради правосуддя негайно відреагувати на таке рішення суду, а від прокуратури та Апеляційного суду - ухвалити справедливе рішення щодо підозрюваного. У зв'язку з цим Аваков вимагає скасувати охорону судів поліцією і Нацгвардією.

Зараз ви читаєте новину «Аваков розсердився: Нацгвардія зняла охорону з Шевченківського райсуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути