Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 11:45

Аваков закликає терміново зібрати Кабмін

Аваков закликає терміново зібрати Кабмін
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обурився, що суд відпустив людину, яка стріляла у поліцейського. Вимагає зібрати Кабмін. Фото: УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав прем'єр-міністра Володимира Гройсмана скликати позачергове засідання Кабміну.

Про це він написав у Facebook.

"Суддя Шевченківського суду відпустив з-під арешту людину, яка завдала вогнепальне поранення поліцейському, в той час, коли він охороняв суд від вторгнення туди радикалів. Суд по суті схвалив стрілянину в поліцейського, вважаючи це не тяжким злочином.

Це потворне рішення, зобов'язує мене, як міністра, в управлінні якого знаходиться Національна поліція і Нацгвардія, вжити адекватних заходів реагування", - заявив він.

Аваков зажадав негайної реакції на такі дії судді від Вищої ради правосуддя.

"Від прокуратури і апеляційного суду негайно винести справедливе рішення за фактом нанесення вогнепального поранення поліцейському", - додав він.

"Зранку звернувся до прем'єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну. Я не бачу, як в таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати не властиву для себе функцію охорони судів", - заявив Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Солом'янського суду радикал підстрелив поліцейського

Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під арешту чоловіка, який стріляв у поліцейського під час зіткнень під Солом'янським судом. Там обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову.

В четвер суд відпустив Труханова. Його взяв на поруки нардеп від БПП Дмитро Голубов.

Зараз ви читаєте новину «Аваков закликає терміново зібрати Кабмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути