Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 19:13

Аваков підкреслив необхідність відкриття в Україні британського візового центру

Аваков підкреслив необхідність відкриття в Україні британського візового центру
Сіммонс вітає активний діалог МВС двох країн. Фото: president.gov.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підкреслив необхідність відкриття в Україні британського візового центру для пришвидшеної обробки заявок українських громадян.

Такий крок свідчитиме про серйозну налаштованість Уряду Великої Британії у цьому питанні. Про це йшлося під час зустрічі з послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс, передає пресслужба МВС.

"Сьогодні, 29 жовтня, у МВС відбулась зустріч міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з Надзвичайним та Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс. Сторони обговорили активізацію співробітництва між Міністерствами внутрішніх справ України та Великої Британії, особливо в контексті нещодавнього візиту президента України Володимира Зеленського до Лондона", - йдеться у повідомленні.

За словами Авакова, відносини між Україною та Великою Британією вийшли на новий рівень.

"Сьогодні ми обговорюємо дорожню карту реалізації досягнутих домовленостей. Зокрема, МВС ініціює діалог між країнами щодо спрощення візових вимог для громадян України і готове максимально йти назустріч британській стороні з питань аналізу міграційних процедур та законодавства. З цією місією до України прибудуть відповідні фахівці", - відзначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков опублікував відеозвернення

Аваков підкреслив необхідність відкриття в Україні британського візового центру для пришвидшеної обробки заявок українських громадян. Водночас, такий крок свідчитиме про серйозну налаштованість Уряду Великої Британії у цьому питанні.

У свою чергу Сіммонс зазначила, що вітає активний діалог МВС двох країн.

"Співробітництво між нашими країнами відзначається не лише оборонною та торгівельною складовими, але й питаннями боротьби зі злочинністю та безпеки кордонів", - додала Сіммонс.

Ще у лютому поточного року українська сторона повідомила, що розпочала офіційні переговори з Великою Британією щодо нової базової угоди, ключовими елементами якої є стратегічне партнерство і візовий діалог.

Україна наразі робить перші кроки до отримання безвізового режиму з Великою Британією.

Зараз ви читаєте новину «Аваков підкреслив необхідність відкриття в Україні британського візового центру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути