Ексклюзиви
понеділок, 01 березня 2021 19:06

Аваков назвав Стерненка штучним героєм

Аваков назвав Стерненка штучним героєм
Інтерв'ю з Аваковим вийшло у телеефір в понеділок.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не вважає громадського діяча Сергія Стерненка справжнім героєм. Про це він заявив в ефірі телеканалу "1+1" у понеділок ввечері.

На репліку ведучої, що історія Стерненка надихає молодь, Аваков відповів: "Печально. Смуток".

"Це означає, що в нас підмінено поняття справжніх героїв і створюваних. Не треба називати революціонерами тих, хто придумав образ бунтаря. Якщо говоримо про того ж Стерненка, не хочу, щоб ми йому присвячували багато часу, але скажу кілька слів. У чому ж його героїзм? У тому, що він, може, на фронті був?

Може, він у найтяжчі моменти на Майдані у 2013-2014 роках був? Ні. Він з'явився на самому фініші Майдану. Він відзначився при протестах під різними офісами з гострою критикою? Або може в нього є на борту досвід якихось звершень хороших?" - заявив міністр.

"Я не хочу вірити гаслам, маскам і міфам", - заявив Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" не скаже жодного слова проти Авакова

Також Аваков заявив, що "одразу зідзвонився" з президентом Володимиром Зеленським у день вироку Стерненкові.

"Так, я вважаю, що винесення цієї справи в такому аспекті, з таким ступенем інтенсивності, особливо в дні Майдану — це свого роду провокація. Це всі мають добре розуміти промайданівські, проукраїнські сили. Упевнений, що вони це розуміють, але є фактор егоїзму. Чи розуміють вони, що розхитування української державності є небезпечним", - сказав міністр.

27 лютого під Офісом президента й Офісом генерального прокурора відбулася багатотисячна акція "Справедливість Стерненку — справедливість усім". Протестувальники вимагали, зокрема, чесних судів.

Громадськість вимагала від президента Зеленського судову реформу та відставку з посади генерального прокурора Ірини Венедіктової.

23 лютого громадського діяча Сергія Стерненка засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією половини майна. Рішення виніс Приморський райсуд міста Одеси.

Зараз ви читаєте новину «Аваков назвав Стерненка штучним героєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути