Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2019 12:08

Аваков мститься судовому експерту, який побачив дефекти в рюкзаках його сина

Аваков мститься судовому експерту, який побачив дефекти в рюкзаках його сина
Справа Надія Бугрова - експерт у справі "рюкзаків Авакова". Фото: radiosvoboda.org

Підпорядкована главі МВС Арсену Авакову Національна поліція відкрила провадження проти Надії Бугрової, яка проводила судову експертизу рюкзаків, закуплених для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ у 2017 році.

Так дії МВС оцінила сама Бугрова, із якою спілкувалися журналісти "Схем". Вона займається експертною діяльністю 37 років.

"На мене тиснуть правоохоронні органи. Проти мене відкрили кримінальну справу... Все це я пов'язую із помстою за виконання експертизи по постановах НАБУ щодо так званих "рюкзаків Авакова". Я виконувала цю експертизу з дослідження якості, відповідності технічним вимогам щодо закупівлі, із визначення вартості", - сказала Бугрова.

У судовому висновку вона вказала, що рюкзаки були виготовлені в умовах "кустарного" виробництва, мали багато дефектів.

"Прийшов один із відомих судових експертів і говорить: "Вас будуть розглядати у Мін'юсті. Вам краще не перечити, погодитись. Через півроку здасте знову екзамен і будете продовжувати", - додала експерт.

Її справу планують передати до суду наприкінці лютого. Під час обшуку вилучили 26 сертифікатів і свідоцтв, трудову книжку, статут підприємства, телефони, жорсткі диски, у дітей забрали техніку, банківські картки, кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд повернув квартири та акції сину Авакова

31 жовтня 2017 року НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та підприємця Володимира Литвина. Їх підозрювали у розтраті 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

У липні 2018-го прокурор САП Василь Кричун закрив провадження у "справі рюкзаків" щодо двох фігурантів - сина Авакова та Чеботаря через відсутність "прямих доказів". Литвин взяв провину на себе.

Зараз ви читаєте новину «Аваков мститься судовому експерту, який побачив дефекти в рюкзаках його сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути