пʼятниця, 30 жовтня 2020 09:57

Аваков міг допомагати Вовку у збереженні посади - ЗМІ

Аваков міг допомагати Вовку у збереженні посади - ЗМІ
Аваков відмовився коментувати питання про зв'язок із головою ОАСКу. Фото: "Судово-юридична газета"

Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк, вірогідно, просив у оточення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова допомоги у збереженні посади.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів "Слідство.Інфо", які проаналізували майже 2 тис. годин записів із кабінету Вовка.

Суддя Вовк систематично спілкувався з ексзаступником міністра внутрішніх справ Сергієм Чеботарем, якого вважають близькою до Авакова особою. Чеботар разом із сином міністра були підозрюваними в так званій справі рюкзаків Авакова. Також на записах розмов чути, що Вовк розповідає, ніби особисто їздив до Авакова.

Навесні 2019 року судді ОАСК повинні були пройти переатестацію. Вовк нібито просив Чеботаря вплинути на Людмилу Денисову, яка делегує представників у Вищу кваліфікаційну комісію суддів, аби "призначити туди своїх людей".

Чеботар сказав журналістам, що "не торкається цих питань, вони дуже далеко до нього" і кинув слухавку. Аваков відмовився коментувати питання про зв'язок із головою ОАСК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа "рюкзаків Авакова": від покарання звільнили підприємця, який узяв всю провину на себе

НАБУ підозрює низку суддів Окружного адмінсуду Києва у спробі захоплення державної влади та опублікувало записи розмов голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка. "Надо захватить власть в этой ВРП", - йдеться в розмовах.

За версією слідства, голова ОАСК очолив "злочинну організацію", до її складу входило щонайменше 12 осіб, метою якої було "захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їхній роботі".

Детективи оголосили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, 5 іншим суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

Київський апеляційний суд підтвердив рішення про те, що голова ОАСК Павло Вовк не є підозрюваним у справі так званих плівок ОАСК, яку розслідує НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Аваков міг допомагати Вовку у збереженні посади - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути