неділя, 26 січня 2020 12:37

Атакує в слабкі місця: Качинський розповів про тактику Росії

Атакує в слабкі місця: Качинський розповів про тактику Росії
Качинський наголосив, що Росія атакує у слабкі місця, де є шанси на перемогу. Фото: glavcom

Лідер правлячої партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський вважає, що Росія шукає слабкі місця у системі європейської демократії і атакує саме їх.

За його словами, так було зокрема у Криму і на сході України. Про це Качинський сказав в інтерв'ю німецькій газеті "Bild".

"Росія атакує там, де бачить слабке місце і шанс на перемогу. Так було у Криму і на сході України. Однак вона має проблему там, де виникає рішучий опір, навіть дипломатичний", - наголосив він.

Лідер "ПіС" додав, що агресія Росії загрожує значним чином Польщі і балтійських країн, тому тут є дуже важливою присутність військ НАТО.

"Німеччина має вислати більше військ, особливо до балтійських країн. У Польщі історичне минуле свідчить проти присутності у нас більшої кількості німецьких військових. Німеччина має взяти це до уваги. Однак точно відомо одне: потрібні результативні підрозділи швидкого реагування у Східній Європі", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Південмаш" замовив на українські ракети алюміній із Росії

Качинський також прокоментував ймовірну відповідальність президента РФ Володимира Путіна за смоленську трагедію, в якій 10 років тому загинув його брат Лех Качинський.

"Основна проблема полягає в тому, що Росія ще не повернула нам уламків літака, тому цього ніколи не можна належним чином дослідити ... Я міг би розмовляти з президентом Путіним про смерть свого брата. Але спочатку я би хотів повернути уламки літака", - розповів він.

Кремлю потрібен хаос в Україні. Завдання президента Володимира Зеленського цього не допустити. Про це сказав журналіст Айдер Муждабаєв.

Зараз ви читаєте новину «Атакує в слабкі місця: Качинський розповів про тактику Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути