Ексклюзиви
четвер, 02 вересня 2010 17:08

Арештували людину з оточення пілота Тимошенко

Арештували людину з оточення пілота Тимошенко
Суд вирішив взяти під варту колишнього начальника юридичного управління Державіаадміністрації Юрія П.

Відповідна постанова Печерського райсуду Києва є у розпорядженні "Української правди".

Як зазначається у документі, 30 серпня щодо нього порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 4 статті 191 та частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу.

Згідно з постановою, чиновник, за попередньою домовленістю з іншими особами про розтрату державних коштів у великих розмірах, шляхом організації оплати юридичних послуг без їх фактичного надання, особисто завізував попередньо підготовлені вказаними особами проекти договорів про надання таких послуг.

Він подав їх на підписання голові Державіаадміністрації, внаслідок чого дані договори було укладено на загальну суму 80 тисяч гривень. "По даний час жодної дії вказаними особами щодо виконання предмету договорів вчинено не було", - йдеться у документі.

Разом з цим, чиновником було складено "неправдиві офіційні документи акти здачі-приймання юридичних робіт за вказаними договорами та вчинено у них напис "послуги надано", зазначається у постанові.

Після цього платіжними дорученнями Державіаадміністрації цим особам було перераховано кошти на загальну суму 80 тисяч гривень. 30 серпня чиновника було затримано.

Враховуючи, зокрема, те, що підозрюваний "відмовився давати пояснення з приводу тих обставин, за яких він підозрюється, з огляду на посаду, яку він займав, можливі його зв"язки з колегами", суд вирішив обрати чиновнику запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Водночас адвокат підозрюваного вважає подання про взяття під варту передчасним та необґрунтованим, оскільки відсутні обставини та докази того, що її підзахисний ухилявся чи буде ухилятись або в інший спосіб перешкоджав чи буде перешкоджати слідству.

Також вона наголошувала, що у підозрюваного на утримані перебувають троє неповнолітніх дітей, один яких інвалід, та дружина у відпустці по догляду за дитиною. Також, за її словами, у підозрюваного при затриманні стався гіпертонічний криз.

Нагадаємо, що прокуратура вже розслідує кримінальну справу, порушену за цими ж епізодами, проти колишнього заступника міністра транспорту в уряді Тимошенко - глави Державної авіаційної адміністрації Олександра Давидова.

Зараз ви читаєте новину «Арештували людину з оточення пілота Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути