Ексклюзиви
вівторок, 08 травня 2007 17:40

Японський прем"єр зіпсував відносини з Китаєм і Кореєю деревом сакакі

Голова японського кабінету Сіндзо Абе провокує конфлікт у відносинах з сусідніми країнами. Абе направив підношення токійському храму Ясукуні, який у Південній Кореї та Китаї вважають цитаделлю агресивного мілітаризму і націоналізму, - там віддають почесті двом із половиною мільйонам загиблих під час Другої світової війни японцям. Неоднозначне відношення до храму Ясукуні викликане тим, що разом з іншими жертвами Другої світової війни в нім віддають почесті 14 японським військовим злочинцям.

Абе особисто не відвідував храм, але за традицією підніс святилищу ритуальне дерево сакакі з нагоди весняних святкувань. Той екземпляр, що подарував храму прем"єр, приблизно два метри заввишки, до нього прикріплений ярлик - "прем"єр-міністр", а коштувати воно може, за оцінками журналістів, 50 тисяч іен (більше 400 доларів США).

Уряд Південної Кореї сьогодні висловив глибоке співчуття з приводу підношення мілітаристському храму. На думку південнокорейської сторони, цей вчинок протирічить "правильному сприйняттю історії", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Японський прем"єр зіпсував відносини з Китаєм і Кореєю деревом сакакі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути