вівторок, 12 грудня 2017 12:44

Антикорупційні органи не справляються з завданнями, незважаючи на величезне фінансування - Рабінович

Антикорупційні органи не справляються з завданнями, незважаючи на величезне фінансування - Рабінович
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович заявив, що і партія, і він особисто повністю підтримують НАБУ.

Україна очолила антирейтинг з корупції через бездіяльність антикорупційних органів, які не справляються зі своїми завданнями, незважаючи на колосальне фінансування. Таку думку в ефірі авторської програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна" висловив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Нам обіцяють, що підвищать мінімальну зарплату і ми станемо жити краще. Але ми і так вже багато чого досягли. Величезні реформи пройшли в усіх областях. Буквально днями опублікували дані, за якими Україна очолила рейтинг найнижчих зарплат в Європі. Перед нами йдуть Молдова, Азербайджан, причому випереджають вони нас істотно. Скажімо, в Азербайджані середня зарплата становить 232 євро. Як вийшло так, що Україна стала найбіднішою країною Європи в умовах приголомшливих реформ і унікальної боротьби з корупцією? Уточню цей момент: серед 41 країн світу Україна займає перше місце з корупції! Мільярди вкладено в антикорупційні органи - хтось із них насправді бореться з корупцією?" - обурився парламентарій.

Продовжуючи тему боротьби з корупцією, політик також наголосив, що партія "За життя" і він особисто повністю підтримують НАБУ, але застеріг від перетворення Бюро в "сталінську систему".

"Нас грабують з такою швидкістю і з таким нахабством, що мені в загальному все одно, хто буде викривати корупціонерів - як, думаю, і 99% нашого населення. Чітка позиція - моя особисто і партії "За життя": НАБУ вкрай необхідна і правильна організація, але це не означає, що їм дозволяється ставати сталінською системою, яка заарештовує всіх без розбору. Ви нам дуже потрібні, але давайте працювати в правовому полі", - підкреслив народний депутат.

Втім, на його думку, поки що НАБУ, як і інші антикорупційні органи, не продемонстрували своєї ефективності, і конкретних результатів їх роботи не видно.

"У нас вже немає такої галузі, в якій не крадуть. Тому нам потрібно, щоб всі існуючі антикорупційні органи почали більш ефективно працювати. Я читаю, що 324 кримінальні справи відкрито - де по них суди, де посадки? Їм тепер не вистачає антикорупційного суду - а чого не вистачатиме, коли його створять? Що ще треба зробити в країні, щоб тут перестали красти? На жаль, поки що головна заслуга наших антикорупційних органів - перше місце України з корупції", - констатував Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційні органи не справляються з завданнями, незважаючи на величезне фінансування - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути